Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seksualiniu smurtu kaltinamas G.Depardieu prašys atidėti bylos nagrinėjimą: skundžiasi sveikata

Prancūzų kino legenda Gerard'as Depardieu, kurio teismas dėl kaltinimų seksualine prievarta turi prasidėti pirmadienį Paryžiuje, prašys atidėti bylos nagrinėjimą dėl sveikatos priežasčių, pranešė jo advokatas.
Gerard'as Depardieu
Gerard'as Depardieu / Vida Press nuotr.

Aktorius yra garsiausias Prancūzijoje kino pramonės atstovas, sulaukęs kaltinimų kilus prancūziškajai „#MeToo“ versijai. Pasaulyje šis judėjimas, pabrėžiantis seksualinio priekabiavimo ir smurto netoleravimą, kilo 2017 metais, kai buvo paviešinti nukentėjusių moterų kaltinimai JAV prodiuseriui Harvey Weinsteinui.

75 -erių G. Depardieu turėjo pasirodyti baudžiamojo teismo posėdyje, kuris buvo numatytas Paryžiuje 13 val. 30 val. vietos (14 val. 30 min. Lietuvos) laiku.

Tačiau likus kelioms valandoms iki posėdžio pradžios jo advokatas pranešė, kad aktorius negalės dalyvauti.

„Gerard'as Depardieu labai negaluoja ir, deja, gydytojai uždraudė jam dalyvauti teismo posėdyje, todėl jis prašys jį atidėti vėlesniam laikui, kad galėtų dalyvauti“, – transliuotojui „Franceinfo“ sakė Jeremie Assousas.

G.Depardieu pateikti kaltinimai išžaginimu 2021-aisiais vykusio filmavimo metu. Dviejų jį kaltinančių moterų vardai viešai neskelbiami.

Vida Press nuotr./Gerard'as Depardieu
Vida Press nuotr./Gerard'as Depardieu

Tikisi teisingumo

Viena iš moterų, dabar 55 metų amžiaus scenografė, vasarį teigė, kad G. Depardieu ją užpuolė, kai ji dirbo režisieriaus Jeano Beckerio filmo „Žaliosios langinės“ (Les volets verts, The Green Shutters) kūrybinėje grupėje. Ji pasakojo, kad G. Depardieu ją grabaliojo ir laidė nepadorius komentarus, kai ji ėjo iš filmavimo aikštelės vienuose Paryžiaus namuose.

„Tikiuosi, kad teisingumo sistema bus vienoda visiems ir kad mesjė Depardieu nebus ypatingai vertinamas vien dėl to, kad yra artistas“, – naujienų agentūrai AFP sakė šios moters advokatė Carine Durrieu-Diebolt.

J.Assousas sakė, kad G.Depardieu gynyba pateiks „liudytojų ir įrodymų, kurie parodys, kad jis paprasčiausiai tapo melagingų kaltinimų taikiniu“.

Jis apkaltino ieškovę bandymu pasipelnyti reikalaujant 30 tūkst. eurų kompensacijos.

Ieškovė prancūzų internetiniam leidiniui „Mediapart“ pasakojo, kad filmavimo metu G. Depardieu pradėjo garsiai reikalauti įjungti ventiliatorių, nes dėl didelio karščio jis negali susijaudinti.

Ji teigė, kad aktorius gyrėsi, jog gali „sukelti moterims orgazmą net prie jų neprisiliesdamas“.

Gerard'as Depardieu / Scanpix nuotr.
Gerard'as Depardieu / Scanpix nuotr.

Pasak ieškovės, G.Depardieu ją grabinėjo, kai ji po valandos buvo beišeinanti iš filmavimo aikštelės.

Jos teigimu, jis apglėbė ją per „liemenį ir pilvą, artėdamas prie krūtų“ ir išsakė nepadorių pastabų, kol jo asmens sargybiniai jį patraukė šalin.

Anot jos, nuvedamas asmens sargybinių G.Depardieu šaukė: „Mes dar pasimatysime, brangioji.“

„Mano klientė tikisi, kad teisingumo sistema pripažins Gerard'ą Depardieu serijiniu lytiniu užpuoliku“, – nurodė C.Durrieu-Diebolt.

Kita ieškovė, to paties filmo režisieriaus asistentė, taip pat apkaltino aktorių seksualiniu smurtu.

„Jie žino, kad samdo agresorių“

Aktorė Anouk Grinberg, kartu su G.Depardieu vaidinusi filme „Žaliosios langinės“, sakė, kad ji ir kiti filmavimo aikštelėje buvę žmonės buvo priversti nuolat klausytis jo nešvankių kalbų.

„Kai filmo prodiuseriai samdo Depardieu filmui, jie žino, kad samdo agresorių“, – AFP nurodė A.Grinberg.

A.Grinberg prisiminė, kad G.Depardieu visada mėgo laidyti nepadorias pastabas, tačiau ilgainiui jo elgesys tapo daug blogesnis, kai jis suprato, kad už tai jam niekas negresia.

Įvairiais seksualiniais nusikaltimais G.Depardieu apkaltino apie 20 moterų. Aktorė Charlotte Arnould pirmoji pateikė baudžiamąjį skundą.

Teisėjas dar nėra priėmęs sprendimo dėl prokurorų rugpjūtį pateikto prašymo, kad G.Depardieu būtų teisiamas už jos išžaginimą ir seksualinę prievartą.

Paryžiuje taip pat atliekamas tyrimas po to, kai buvusi prodiuserio asistentė apkaltino G.Depardieu dėl seksualinio smurto 2014-aisiais.

Aktorė Helene Darras pateikė baudžiamąjį skundą dėl seksualinio priekabiavimo, tačiau šie kaltinimai buvo atmesti, nes suėjo senaties terminas.

Gerard'as Depardieu / Vida Press nuotr.
Gerard'as Depardieu / Vida Press nuotr.

Ispanų žurnalistė ir rašytoja Ruth Baza paskelbė, kad savo šalyje pateikė baudžiamąjį skundą prieš G.Depardieu, kaltindama jį 1995-aisiais Paryžiuje ją išprievartavus.

„Niekada nesu nuskriaudęs moters“, – pernai spalį laikraščiui „Le Figaro“ teigė G.Depardieu.

Po kelių savaičių Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas sulaukė moterų teisių aktyvistų tyrimų, po to, kai prisipažino esantis legendinio prancūzų aktoriaus gerbėjas ir teigė, kad „Prancūzija juo didžiuojasi.“

E.Macrono komentarai per televiziją transliuotame interviu nuskambėjo po to, kai televizijos dokumentiniame filme buvo panaudoti kadrai iš G.Depardieu kelionės į Šiaurės Korėjos sostinę Pchenjaną. Čia aktorius matomas su televizijos komanda, kurios akivaizdoje ne kartą išsakė nepadorių pastabų ir leido seksualinio pobūdžio užuominas, nukreiptas į ten buvusias moteris.

Seksualiniu smurtu taip pat apkaltinti tokie garsūs prancūzų režisieriai kaip Jacques'as Doillonas ir Benoit Jacquot.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai