Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Serialo „Kortų namelis“ pirmoji ponia norėtų prezidente matyti Michelle Obamą

„Netflix“ serialo „Kortų namelis“ žvaigždė Robin Wright ketvirtadienį pareiškė, kad kitu JAV prezidentu turėtų tapti Michelle Obama.
Michelle Obama ir Robin Wright
Michelle Obama ir Robin Wright / „Scanpix“/„Sipa USA“ ir „Scanpix“/„AFP“ nuotr.

Į Tarptautinį Kanų kino festivalį atvykusiems žurnalistams ji sakė, kad Donaldas Trumpas „pavogė visas mūsų idėjas“ naujoms šios dramos serijoms, kuriose turėtų būti pasakojama apie niekšišką valstybės vadovą, siekiantį likti Baltuosiuose rūmuose bet kokia kaina.

Pasak garsios aktyvistės R.Wright, tokie lyderiai kaip Michelle Obama galėtų padėti liberalams ištverti tuos D.Trumpo metus.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Robin Wright
AFP/„Scanpix“ nuotr./Robin Wright

„Mums reikia matyti kokią nors viltį, kad ir toli ateityje“, – sakė ji kalbėdama Kanuose vykusiame „Women in Motion“ renginyje.

„Dabar daugelis šnekučiuodamiesi sako: Dar keturi tokie metai! Ką mes darysim? – tęsė aktorė. – Aš noriu, kad 2022 ten būtų Michelle Obama. Ji būtų puiki prezidentė. Šablonams sulaužyti ir psichologijai pakeisti reikia laiko. Galbūt Michellei prireiks dar trupučio laiko, kad jos žinia pasiektų (žmones)“.

51 metų R.Wright šią vasarą pasirodys pirmame, anot jos, „superherojų moterų“ filme „Wonder Woman“. Ji sakė, kad pagaliau atėjo laikas „kino pramonei atkreipti dėmesį“ į lyčių nelygybę joje.

Remiantis statistika, tik septyni procentai filmų režisierių yra moterys, sakė aktorė, pasak kurios, ši problema yra akivaizdi.

„Yra tokių moterų įmonių vadovių, kurios savo bendrovėms uždirba milijonų milijonus. Kodėl to negalime įgyvendinti kino pramonėje? Pats laikas“, – kalbėjo ji.

Akivaizdus seksizmas

„Šiandien problema yra ta, kad feminizmas tapo paniekinančiu žodžiu. Feminizmas yra lygybė ir taškas. Vienodas darbas už vienodą atlygį“, – sakė R.Wright forume, kurį organizavo grupė „Kering“.

Aktorė prisipažino, kad su akivaizdžiu seksizmu ji susidūrė dar karjeros pradžioje.

„Scanpix“ nuotr./JAV aktorė Robin Wright
„Scanpix“ nuotr./JAV aktorė Robin Wright

„Būdama 17 metų Paryžiuje aš nuėjau į atranką. Maniau, kad jiems užteks mano veido, bet vyrukas paprašė pasikelti marškinėlius. Kai tai padariau, jis pasakė: Tos kitos papai man patiko labiau“, – prisiminė ji.

Tačiau, pasak R.Wright, feminizmas yra daugiau nei diskriminacijos atsisakymas.

„Tai ne vien tik „Taip, moterų jėga!“, bet tai ir meilė, ir teisingumas, ir šią žinią reikėtų skelbti mūsų mažosioms moterims“, – kalbėjo žvaigždė.

R.Wright, kuri yra ir režisavusi keletą „Kortų namelio“ serijų, sakė, kad režisuoti nusprendė tada, kai šio darbo atsisakė jos serialo partneris Kevinas Spacey.

„Seriale mes esame lyg brolis ir sesuo. Viskas vyksta maždaug taip: Ką tu darai? Aš irgi truputį noriu“, – pasakojo ji.

Praėjusį sezoną ji režisavo septynias serialo serijas ir sukūrė savo pirmą trumpametražį filmą „Nakties tamsa“, kurio premjera įvyks Kanuose šią savaitę.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kanų kino festivalio atidarymo ceremoniją užtvindė raudonojo kilimo karalienės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas