Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Serialo „Too Old to Die Young“ recenzija: „Jei tai būtų lietuviškas filmas, jau knarkčiau“

15min portalas tęsia neseniai pasirodžiusių arba didelio populiarumo sulaukusių filmų ir serialų recenzijas. Šį kartą mažajame ekrane – 2019 metais pasirodęs serialas „Too Old to Die Young“ – „Per senas mirti jaunas“.
„To Old to Die Young“
„To Old to Die Young“ / Serialo viršelis

Turinys: Jaunas policininkas miega su nepilnamete, tarnauja karteliui, rusų mafijai bei jakuzai ir dar geriausią draugą nušovė. Nepasisekė gyvenime.

Niekada nespoilinu turinio. Todėl aprašinėju, kaip moku. Aprašinėju pojūčius ir emocijas, kurias man kelia tai, ką aš pažiūriu. Todėl take it or leave it.

Šitas serialas yra labai labai lėtas. Ir labai labai baisus. Kaip pavargęs boksininkas ant suolelio prie sporto rūmų įėjimo. Jis smūgiu užmušė žmogų, dabar sėdi, ilsisi, net ranką nusišluostyt prakaitui nuo kaktos kelia per kelis kartus. Bet kaip jis priartėja ringe, kaip žaibiškai ir pavojingai juda. Lėtas, bet baisus savo įniršiu.

Kaip meška uogaujanti avietyne. Sako, ji paveja elnią, kur jau ten žmogui. Taip taikiai semia uogas savo mirtina letena su nagais-peiliais, bet taip greit bėga, kai reikia. Elnią paveja, tai ir mane pavytų. Lėta, bet baisi savo apgavyste.

Kaip viską šluojanti audra ateinanti iš už horizonto. Iš toli ji tik juodas dangaus krantas, bet priartėjus ji kaip neišvengiama Dievo bausmė. Žemę sumaišys su debesimis. Lėta, bet baisi savo neišvengiamybe.

Apžvalga: Tąsiu medumi teka serialo veiksmas. Klampiai ir iš pažiūros nepavojingai vystosi netikėtumai ir aiškiai nuspėjamos aplinkybės irgi lyg ir nekelia įtampos. Toks netgi labiau niūri nuotrauka nei filmas...

Tai kodėl tada aš sėdžiu suglaustom bulkutėm ir negaliu nuleist akių? Kodėl ore tvyro neišvengiamumas ir baimė? Nejaukios žudiko akys gali pusę minutės nemirksėdamos žiūrėti į tave iš ekrano.

Jei būtų lietuviškas filmas, jau knarkčiau pasišvilpaudamas. Bet aš žiūriu į tas akis. Muistausi. Nejauku man. Bijau. Bijau serialo? Būtent. Bijau. Gal todėl, kad padarytas serialas nejaukiai gerai.

Gal ir galėtum įtarti, kad bus įdomu, pamatęs posteryje Miles Teller (klastingasis Peter „Divergent“ trilogijoje). Galbūt suvilios pažiūrėti tai, jog serialo kūrėjai yra žymiojo „Westworld“ titruose. Bet serialo pradžia gali ir sukrėsti savo sraigišku tempu. Todėl tikrai užtruks, kol priprasit prie šito stabdžių skysčio. Bet kai jau priprasit, tai net arbatos neisit pasidaryt, kad nepraleistumėt toje tamsioj ir lėtoj upėj kokio pasislėpusio krakeno.

Reziumė: Jei neturit kantrybės, geriau šiandien eikit pažaisti domino. Ypač lėtas ir atmosferinis serialas.

P.S. Serijų trukmės nevienodos. Nuo 75 iki 90 minučių. Patys autoriai vadina šį serialą 13 valandų ilgio filmu.

Nuotaika 8/10

Atlikimas 9/10

Turinys 7/10

Žiaurumas 9/10

#LEMovies 8/10

Žiūrėkit, jei patiko: Drive (2011), Valhalla Rising (2009), Larso von Triero filmai.

Oficialus serialo anonsas:

VIDEO: TOO OLD TO DIE YOUNG Official Trailer (2019) Nicolas Winding Refn, TV Series HD

Ką mano kiti:

„IMDb“ filmui skiria 7,5 iš 10.

„Rotten Tomatoes“ filmui skiria 63 iš 100

„Metacritic“ filmui skiria 50 iš 100

„Tv time“ filmui skiria 6.94 iš 10

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas