Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skandalingų nuotraukų paviešinimo papiktinti Williamas ir Catherine viešėjo Borneo saloje

Didžiosios Britanijos princas Williamas (30) ir jo žmona Catherine (30) šeštadienį dalyvavo žygyje Borneo salos džiunglėse. Karališka pora puikiai parodė, kad į įžūlius spaudos atstovus nereikia kreipti dėmesio ir nepaisydami kilusio „nuogų nuotraukų“ skandalo, tyrinėjo atogrąžų miškų florą ir fauną.
Princas Williamas ir hercogienė Catherine Borneo saloje
Princas Williamas ir hercogienė Catherine Borneo saloje / POLO/„Scanpix“ nuotr.
POLO/Scanpix nuotr./Hercogienė Catherine ir princas Williamas Borneo saloje
POLO/„Scanpix“ nuotr./Hercogienė Catherine ir princas Williamas Borneo saloje

Williamas ir Kate apsilankė žmogaus dar nepalytėtuose miškuose Danumo slėnyje, Malaizijos Sabaho valstijoje. Šis vizitas Malaizijoje – dalis Britanijos karalienės Elizabeth II valdymo deimantinio jubiliejaus renginių. Williamas ir Catherine ateinantį savaitgalį išskris į Saliamono salas, o vėliau aplankys Ramiojo vandenyno salų valstybę Tuvalu.

Ignoruodami triukšmą, kurį sukėlė žurnale „Closer“ išspausdintos nuotraukos, Kembridžo kunigaikščiai dalyvavo apie 20-ies minučių žygyje per drėgnuosius atogrąžų miškus, vilkėdami safario stiliaus marškinius ilgomis rankovėmis, chaki spalvos kelnėmis ir ilgaauliais batais, kad apsisaugotų nuo miškinių dėlių.

Nepaisydama prieštaringai vertinamų nuotraukų, drėgmės ir fakto, kad buvo mestas iššūkis jos padorumui, Catherine neatrodė sutrikusi ir nuolat šypsojosi, mėgaudamasi galimybe pasivaikščioti po džiungles. Ekskursijos metu pora buvo pakilo į 35 metrų aukščio medį ir galėjo pereiti siūbuojančiu tiltu tarp medžių lajos bei iš arti stebėti atogrąžų rojų, kuriame prieš dvejus metus buvo atrasta nauja medvarlių rūšis.

Šiame žmogaus veik nepaliestame slėnyje gyvena nykstantys orangutanai, dūminiai leopardai, azijiniai drambliai, malajiniai lokiai ir indiniai zambarai. Tačiau karališkajai porai nepasisekė pamatyti nė vieno iš stambesnių atogrąžų miškų gyventojo. Pora, paklausę princo Williamo tėvo princo Charleso patarimo, į šias džiungles atskrido sraigtasparniu iš Sabaho sostinės Kota Kinabalu.

Princas Williamas priklauso Britų karališkajai draugijai, kurios drėgnųjų atogrąžų miškų tyrimų stotis įsikūrusi Danumo slėnyje. Per šią išvyką sutuoktiniai aplankė stotį, kurioje susipažino su ten vykdomais aplinkos apsaugos projektais.

„Per jų kelionę į Sabahą daugiausiai dėmesio skiriama drėgnųjų atogrąžų miškų apsaugai. Apsilankymas Danume suteiks jiems unikalių žinių apie šią buveinę, taip pat apie Karališkosios draugijos darbą“, – vienas Britanijos aukštosios komisijos pareigūnų pasakojo naujienų agentūrai AFP.

Malaizijos valstijos Sabahas ir Saravakas yra šiaurinėje Borneo salos dalyje. Ši sala taip pat yra Indonezijos ir Brunėjaus teritorijos dalis.

Unikaliai Borneo biologinei įvairovei pavojų kelią miškų kirtimas, aliejinių palmių plantacijų plėtra ir kitokia ūkinė veikla, skatinanti miškų nykimą. Pasak miškų apsaugos pareigūnų, daug vietinių rūšių yra atsidūrusios prie išnykimo ribos, tarp jų Sabaho raganosiai.

POLO/Scanpix nuotr./Hercogienė Catherine ir princas Williamas Borneo saloje
POLO/„Scanpix“ nuotr./Hercogienė Catherine ir princas Williamas Borneo saloje

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas