Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Slapta Selenos Gomez kova su vilklige: aiškėja daugiau detalių apie jos inkstų transplantaciją

Ketvirtadienį popžvaigždė Selena Gomez (25 m.) atvirai papasakojo, kad vasarą jai buvo atlikta inkstų transplantacija – to prireikė dėl vilkligės sukeltų komplikacijų. Šia nepagydoma liga mergina serga nuo 19-os metų.
Selena Gomez
Selena Gomez / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Po Selenos Gomez išpažinties į dienos šviesą lenda vis daugiau detalių apie jaunos merginos slaptą kovą su klastinga autoimunine liga.

Pasirodo, Selenos Gomez inkstų nepakankamumas galutinę stadiją pasiekė gegužės mėnesį – tuo metu mergina jau kurį laiką buvo įtraukta į laukiančiųjų gauti donoro inkstą eilę. Pranešama, kad Selena Gomez buvo atskridusi į Čikagą, savo vaikino The Weeknd koncertą, kai jos būklė labai pablogėjo ir ji buvo paguldyta į ligoninę.

„Tai buvo nepaprastai rimta situacija – visi jos draugai labai nerimavo dėl jos“, – „People“ cituoja vieną šaltinį iš garsenybės aplinkos.

Selenos Gomez būklei pablogėjus, donoro nebebuvo galima laukti ilgiau – savo inkstą jai padovanoti pasisiūlė geriausia Selenos draugė Francia Raisa (29 m.).

„Scanpix“/AP nuotr./Selena Gomez ir Francia Raisa
„Scanpix“/AP nuotr./Selena Gomez ir Francia Raisa

Po inksto transplantacijos Francios Raisos dovanotas vienas sveikas inkstas dabar atlieka visą darbą, kurio nebepajėgė atlikti du nebefunkcionavę Selenos Gomez inkstai.

Visą šį sunkų laikotarpį Seleną Gomez labai palaikė jos mylimasis – derindamasis prie jos operacijos ir reabilitacijos, The Weeknd, kurio tikrasis vardas yra Abelis Tesfaye, derino savo liepą ir rugpjūtį turėjusius vykti turo koncertus, o kai kuriuos pasirodymus apskritai atšaukė.

„Scanpix“ nuotr./Selena Gomez ir The Weeknd gegužę per „Met Gala“ pokylį Niujorke
„Scanpix“ nuotr./Selena Gomez ir The Weeknd gegužę per „Met Gala“ pokylį Niujorke

Su vilklige – jau šešti metai

Manoma, kad vilkligė Selenai Gomez buvo diagnozuota 2011-aisiais, kai jai buvo 19 metų. Plačiau apie tai kalbėti pradėta 2013-ųjų pabaigoje, kai ji nutraukė savo pirmas solines pasaulines gastroles „Stars Dance Tour“ ir dingo iš viešumos.

Bulvarinė žiniasklaida tada su pasimėgavimu kūrė įvairias sąmokslo teorijas, dėl ko ji taip pasielgė ir kur dingo – buvo aptarinėjamas faktas, neva Selena Gomez yra priklausoma nuo narkotikų ir alkoholio ir atsigulė gydytis į reabilitacijos kliniką. Vėliau Selenos Gomez atstovas patvirtino faktą, kad ji iš tiesų 2014 metų sausį gydėsi reabilitacijos klinikoje, tačiau ne priklausomybes kvaišalams.

„Instagram“ nuotr./Selenos Gomez randas po inkstų persodinimo operacijos
„Instagram“ nuotr./Selenos Gomez randas po inkstų persodinimo operacijos

Iš tiesų tuo metu ji gydėsi sušlubavusią sveikatą – 21-erių merginai net buvo atliekama chemoterapija. Šis būdas plačiau taikomas sergant onkologinėmis ligomis, tačiau mažesnėmis dozėmis gali padėti ir vilklige sergantiems žmonėms.

Apie tai, kas jai iš tiesų nutiko, Selena Gomez papasakojo tik 2015-ųjų spalį duodama interviu žurnalui „Billboard“. Ji neslėpė apmaudo, kad tuo metu, kai jos sveikatos būklė buvo labai sunki, žmonės ją laikė narkomane.

„Man buvo diagnozuota vilkligė ir aš turėjau iškęsti chemoterapiją. Štai dėl ko buvo ta pertrauka. Mane galėjo ištikti širdies smūgis, – tada sakė ji. – Taip norėjau (visiems kritikams) išrėkti: „Jūs net neįsivaizduojate, (kas man yra)... Man taikoma chemoterapija.“

2016 metais ji išsiruošė į antras pasaulines gastroles „Revival Tour“, tačiau ir jas buvo priversta nutraukti anksčiau laiko dėl vilkligės sukeltų nerimo bei panikos priepuolių ir depresijos. Tada Selena Gomez ir vėl padarė pertrauką – gydėsi, ilsėjosi ir buvo keliems mėnesiams visiškai dingusi iš socialinių tinklų ir viešojo gyvenimo.

„Instagram“ nuotr./Selena Gomez su jai inkstą padovanojusia drauge Francia Raisa
„Instagram“ nuotr./Selena Gomez su jai inkstą padovanojusia drauge Francia Raisa

Kas tokia yra vilkligė?

Į retųjų ligų sąrašą įtraukta vilkligė pasireiškia tuo, kad žmogaus imuninė sistema, kuri kovoja su bakterijomis, virusais ir grybeliais, ima atakuoti sveikus savo organizmo audinius.

Vilkligė gali pažeisti daugybę žmogaus organų – dažniausiai pakenkiama odai, sąnariams, inkstams, plaučiams ir nervų sistemai. Inkstų negalavimai, kaip nutiko ir Selenos Gomez atveju, dažniausiai aptinkami jau vėlesnėse ligos stadijose.

Vilkligė būdingesnė moterims ir ja dažniausiai susergama po lytinės brandos, 20–30 gyvenimo metais. Ši liga trunka visą gyvenimą ir yra nepagydoma, galima tik slopinti jos keliamus simptomus. Vilkligės atsiradimo priežastis iki šiol nėra aiški.

Vilkligė yra diagnozuota ir kelioms kitoms garsenybėms: dainininkams Toni Braxton, Sealui (jo veidą išvagoję randai – būtent šios ligos pasekmė) ir popkaraliui Michaelui Jacksonui (vilkligė kartu su baltme buvo kaltos dėl jo odos spalvos pasikeitimo). Beje, nustatyta, kad vilkligė tris kartus dažniau pasitaiko spalvotųjų rasių atstovams.

DAUGIAU SKAITYKITE: Vilkligė – tyli, bet reta moterų žudikė. Dažniausi jos simptomai

„Scanpix“/AP nuotr./Selena Gomez
„Scanpix“/AP nuotr./Selena Gomez

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas