Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šou verslo hercogienė ir Holivudo monarchė Oprah Winfrey, prieš kurią atsiveria ryškiausių žvaigždžių sielos

Sunku įsivaizduoti labiau su pasauline kultūra siejamą žmogų nei Oprah Winfrey (67 m.). Jei JAV būtų monarchija, ji be abejonių būtų karaliene – šou verslo hercogiene. Todėl suprantama, kad kai tikrajai karališkajai šeimai reikia platformos, kur galėtų pasidalyti savo istorija, jie kreipiasi į Oprah.
Oprah Winfrey
Oprah Winfrey / Vida Press nuotr.
Temos: 1 Oprah Winfrey

Sasekso hercogai pokalbį su šou verslo karaliene jau nufilmavo. Iki jo transliacijos tik galėjome spėlioti, kokiomis priklausymo karališkajai šeimai detalėmis jiedu pasidalys. Tačiau vien poros sprendimas savo sielas atverti Oprah Winfery – patvirtinimas, jog ne veltui moteris taip sunkiai dirbo. Be to, dar 1996 m. su ja atviram pokalbiui susėdo ir karališkajai šeimai nebedirbti nusprendusi Sarah Ferguson, užsiminusi, kad gyvenimas rūmuose toli gražu neprimena pasakos.

Taigi, prisiminkime šios filantropės, autorės, aktorės, televizijos prodiuserės ir Holivudo kalvoms vadovaujančios Oprah Winfrey karjeros pradžią bei karaliavimą pramogų industrijoje.

Tapimas Oprah

Gimusi 1954 m. Misisipėje, Oprah Gail Winfrey pirmą kartą visuomenės dėmesio centre atsidūrė tapusi jauniausia ir pirmąja juodaode žinių vedėja Nešvilio WLAC-TV kanale. Vėliau ji prisijungė prie Baltimorės WJZ-TV komandos, kur atliko mažiau reikšmingas užduotis, kol galiausiai buvo pakviesta tapti Čikagos kanalo WLS-TV ryto pokalbių laidos „AM Chicago“ vedėja, rašo „Evening Standard“.

Oprah tapo hitu. Tokiu dideliu, kad jos vardas skambėjo su tokiais apibūdinimais kaip geriausiai vertinama pokalbių laidų vedėja Čikagoje. Po filmų kritiko Rogerio Eberto patarimo moteris pasirašė sutartį su „King Wolrd“ dėl pokalbių laidos, kuri vėliau tapo garsiąja „The Oprah Winfrey Show“. Nuo 1986 iki 2011 m. rodyta laida, kurią jos pike kasdien žiūrėdavo vidutiniškai 20 mln. žmonių, padėjo jei ne tik susikrauti didžiulius turtus, bet ir nemažą apdovanojimų kiekį – net 18 „Emmy“ statulėlių, Cecil B.DeMill apdovanojimas „Auksiniuose gaubliuose“.

Oprah pasižymėjo ir filmavimo aikštelėse kaip prodiuserė bei aktorė, o 1985 m. buvo nominuota „Oskarui“ už Sofios vaidmenį Steveno Spielbergo „Purpurinės pievos“ adaptacijoje.

Jei to dar nebūtų gana, moteris įkūrė turinio gamybos kompaniją „Harpo Studios“, atsakingą už tokias laidas kaip „Dr Phil“, „Super Soul Sunday“ bei „Iyanla: Fix My Life“, turi žurnalą „O, The Oprah Magazine“, kurio skaitytojų ratas, pasak „Hearst Magazine“, 2020 m. liepos mėnesio duomenimis išaugo iki aštuonių milijonų. Įskaitant ir penkias išleistas knygas, tikriausiai susidarėte vaizdą, kokiai šiuolaikinės žiniasklaidos imperijai vadovauja Oprah.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Oprah Winfrey
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Oprah Winfrey

Pavydėtini turtai

Pasak „Forbes“, moters turtai šiandien vertinami daugiau nei 2,6 mlrd. dolerių. Didžiąją dalį jų susikrauti pavyko dėka pokalbių laidos, Oprah taip pat priklauso daugiau nei ketvirtadalis kabelinio kanalo OWN ir kitų kompanijų akcijų paketai.

Na o kalbant apie nekilnojamą turtą, pagrindine rezidencija moteris vadina „Pažadėtąją žemę“ Montecito rajone, Kalifornijoje, namus – kuriuos dar 2001 m. ji įsigijo už 50 mln. dolerių. Juos sudaro šeši miegamieji ir net 14 vonios kambarių, baseinas, arklidės bei daržas. Prieš šešerius metus Oprah praplėtė savo valdas įsigijusi papildomos žemės už 29 mln. dolerių.

„Pažadėtosios žemės“ vertę pakėlė ir garsūs kaimynai, tokie kaip Ellen DeGeneres bei jau minėti princas Harry bei Meghan Markle.

Tačiau nekilnojamo turto Oprah Winfrey turi ne tik Kalifornijoje. Kur nakvoti jai galvoti nereikia ilsintis Havajuose, lankantis Čikagoje, Kolorade bei viešint Vašingtono valstijos pakrantėje.

Magiška trauka

Dvasiniai guru, politikai, narkomanai, baltaodžių viršenybės šalininkai, net pats Michaelas Jacksonas – bent vieną atstovą iš visų šių ir dar daugybės nepaminėtų kategorijų ant savo sofos pasisodinusi kalbino Oprah.

„Oprah skleidžia kažkokią magiją – prie jos žmones traukia neaiškus ryšys“, – rašė britiškojo „Vogue“ redaktorius Edwardas Enninfulas.

Ta magija įvardijamas Oprah Winfrey sugebėjimas esmine interviu dalimi paversti pačius žmones, o ne temą, kuria jie diskutuoja. Ji atvirai ir ekspresyviai įsitraukia į pokalbį, jų įžvalgas įgarsindama savo išskirtiniu „aha“, dažnai prašydama pakartoti svarbiausias detales. Susidaro įspūdis, kad Oprah iš tikrųjų nori padėti visiems su ja bendraujantiems – tai taktika, padėjusi Rihannai prieš ją nusimesti kovingą eksterjerą ir pripildžiusi Tomą Cruise’ą džiaugsmu, kad šis net ant sofos užšoko. Oprah skleidžia šilumą, ištirpdančią net lšalčiausią žvaigždę.

Net taip vadinami blogiukai į ją kreipiasi norėdami išpirkti savo nuodėmes. Po dopingo skandalo ant Oprah sofos sėdėjo Lance’as Armstrongas. Lindsay Lohan panorus atsikratyti vakarėlių liūtės įvaizdžio ji taip pat prieglobsčio ieškojo jos studijoje.

„Joks gyvas žmogus nenori, kad bet kokio pokalbio, susitikimo, išgyvenimo metu jis jaustųsi nesvarbus“, – 2017 m. „Vogue“ sakė Oprah Winfrey, svarbu pabrėžti, ne tautos vardu atleidžianti jiems už jų blogus darbus, bet suteikianti platformą svečiams papasakoti, kaip viskas buvo ištikrųjų.

Politika ir filantropinė veikla

Oprah įtaką viskam – nuo kandidatų į prezidentus iki knygų pardavimų - tokia stipri, kad turi atskirą pavadinimą „The Oprah Effect“. Garsiajame moters knygų klube paminėti leidiniai beveik visada tampa bestseleriais. Taip pat teigiama, kad jei ne parama Barackui Obamai 2008 m., gali būti, kad jis taip ir nebūtų įsikūręs Ovaliajame kabinete. Oprah Winfrey platformomis prieš 2020 m. rinkimus pasinaudojo ir Joe Bidenas bei Kamala Harris.

O ar į Baltųjų rūmų šeimininkės vietą kada nors pretenduoti galvoja ir pati? Didelė tikimybė, kad kaip kandidatės į JAV prezidentus jos neišvysime. „InStyle“ žurnalui ji yra sakiusi, kad tokia pozicija jos nedomina.

„Visada jaučiausi saugi ir pasitikinti savimi žinodama, ką sugebu ir ko ne“, – teigė ji.

Oprah Winfrey biografijoje įrašyta ir filantropinė veikla. Moteris yra paaukojusi ne vieną milijoną dolerių įvairioms šeimoms, vaikams, bendruomenėms padedančioms organizacijoms, kurios daugiausiai dėmesio skiria jaunimo išsilavinimui. Ji taip pat prisidėjo prie koronaviruso pasekmių mažinimo, paaukodama 10 mln. dolerių.

Meilės reikalai

Oprah nėra ištekėjusi, tačiau jau ilgus metus – nuo pat 1986 m. – ji mėgaujasi romantiškais santykiais su Stedmanu Grahamu – autoriumi, kalbėtoju ir asmeninės lyderystės pedagogu.

„Supratau, kad gyventi santuokoje nenoriu. Bet troškau sulaukti pasiūlymo. Norėjau žinoti, ar esu verta būti jo antra puse, bet nenorėjau aukotis, kompromisų, kasdienių įsipareigojimų, būtinų darniam vedybiniam gyvenimui. Mano prioritetai buvo mano gyvenimas ir laida, ir mudu tai supratome“, – apie sprendimą neištekėti savo žurnale rašė Oprah.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas