Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Spike’as Lee sako tikintis konspiracijos teorija apie rugsėjo 11-osios įvykius JAV

Spike’as Lee (64) reikšti nuomonę mėgsta net ir ne visiems priimtinomis temomis. Na o šį kartą kontroversiškas filmų kūrėjas šokiravo atskleidęs tikintis konspiracijos teorija apie 2001 m. rugsėjo 11 d. įvykius Niujorke – kad prie šios tragedijos prisidėjo JAV vyriausybės atstovai, rašo Nypost.com.
Spike'as Lee
Spike'as Lee / Vida Press nuotr.

Spike’as Lee. reklamuodamas savo kurtą naują HBO dokumentinį serialą „New York Epicenters: 9/11-2012½“, „New York Times“ sakė netikintis „oficialiais paaiškinimais“ apie teroristų išpuolius, sukrėtusius pasaulį.

„Oskaru“ apdovanoto režisieriaus keturių dalių dokumentiniame seriale nusifilmavo įvykio vietoje dirbę žmonės, Niujorko atstovė Alexandria Ocasio-Cortez, kiti politikai, taip pat konspiracijų teorijomis apie šią tragediją tikintys asmenys, kurie remiasi populiaria nuomone, jog reaktyvinis kuras negali išlydyti metalinių sijų, dėl ko sugriuvo dangoraižiai.

Spike’as Lee pridūrė su teorijų skleidėjais iš dalies sutinkantis: „Turiu omeny, man iškilo klausimų ir tikiuosi, kad po šios dokumentikos Kongresas surengs svarstymą dėl rugsėjo 11-osios.“

Filmų kūrėjas nuomonę apie Pasaulio prekybos centro dangoraižių griūties priežastį pakeitė po susitikimo su konspiracijų grupės „Architects & Engineers for 9/11 Truth“ nariais, kurių teigimu vyriausybės atstovai kažkaip susiję su minėtų pastatų sugriuvimu.

„Karštis, būtinas metalui išlydyti, ta temperatūra nebuvo pasiekta, – sakė Spike’as Lee. – O dar tie „Building 7“ griūties palyginimai su kitų pastatų, kurie buvo sunaikinti tyčia. Atrodo, lyg žiūrėtum į tą patį vaizdą.“

Vida Press nuotr./Spike'as Lee
Vida Press nuotr./Spike'as Lee

„Tačiau žmonės turi savo nuomonę. Laikausi požiūrio, kad į filmą sudedu informaciją ir leidžiu žmonėms patiems viską nuspręsti. Gerbiu žiūrovų išsilavinimą“, – tęsė jis.

Spike’o Lee taip pat buvo pasiteirauta, kodėl jis ragina visuomenę kvestionuoti oficialias rugsėjo 11-osios įvykių išvadas, bet apie kitas konspiracijų teorijas, pavyzdžiui, apie COVID-19 vakcinas arba neva suklastotus 2020 m. JAV rinkimus, tyli?

Kaip įprasta Spike’ui Lee, teisintis dėl viešai išsakytų minčių jis neskubėjo.

„Nepaisant visko, žmonės galvos, ką nori galvoti. Jūsų klausimų nevengiu. Dėl „Elkis teisingai“ buvau vadinamas rasistu. Po „Mo’ Better Blues“ – apkaltintas antisemitizmu, o filmas „She’s Gotta Have It“ kursto neapykantą moterų atžvilgiu. Žmonės galvos, ką nori. Ir kas iš to? Vis dar esu čia, jau keturis dešimtmečius kuriu filmus“, – apie kritiką po jo kurtų filmų kalbėjo režisierius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas