Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sulaikytas ukrainietis atlikėjas: kaltina „raginus smurtauti prieš Rusijos karius“

Maskvoje sulaikytas ukrainiečių dainininkas Igoris Levčenko, pasidalijęs savo antikarine daina bei filmuota medžiaga iš Ukrainos ir raginęs nutraukti Rusijos karinius veiksmus. Vaikinas apkaltintas tuo, kad jo paviešintame įraše neva yra „neapykantos ir priešiškumo Rusijos kariuomenei kurstymo požymių“.
Igoris Levčenko
Igoris Levčenko / „Instagram“ nuotr., stopkadras

Donecke gimęs, bet dabar Rusijoje gyvenantis dainininkas Igoris Levčenko nepamiršo savo šaknų ir ne kartą ragino nutraukti karą Ukrainoje. Vaikinas vos tik prasidėjus Rusijos invazijai sukūrė kūrinį, kuriame dainuojama apie taiką.

„Daina buvo parašyta šį vakarą. Aranžuotė buvo sukurta per 2 valandas. Kodėl turėtume kovoti? Kodėl viskas negali būti gerai? Kodėl turėtų tekėti ašaros? Kam reikalingas šis karas?

Jokio karo! Mes turime gelbėti gyvybes! Nekenčiu ginklų! Jokio karo! Daugiau jokių karų!“, – jautriomis mintimis dalijosi atlikėjas, dainą paviešinęs vasario 24 dieną.

Kovo mėnesį vaikinas publikavo ir įrašą, kuriame matomi šiurpūs vaizdai iš Ukrainos – kaip Rusijos kariuomenė apšaudo ir naikina Ukrainos miestus, o civiliai gyventojai ir jų vaikai turi slėptis nuo priešų smūgių.

Rusijos pradėto karo prieš Ukrainą smerkimas neliko nepastebėtas šalies institucijų – kovo 18 dieną muzikantas sulaikytas, rašoma unian.net.

Kaip skelbta anksčiau, Vladimiras Putinas kovo 4 dieną pasirašė įstatymą, kriminalizuojantį „netikras žinias apie Rusijos kariuomenės veiksmus“ ir „raginimus taikyti antirusiškas sankcijas“. Karą Ukrainoje netgi uždrausta vadinti „karu“.

Rusijos Federacijos Tyrimų komiteto Maskvos srities Vyriausiojo tyrimų departamento atstovė Olga Vradij TASS komentavo, kad 25-erių Ukrainos pilietis I.Levčenko buvo apkaltintas „ekstremizmu“ dėl savo naujos dainos ir „raginimu smurtauti prieš Rusijos kariškius“. Ji aiškino, kad ekspertai neva nustatė, jog vaizdo įraše yra „neapykantos ir priešiškumo Rusijos kariuomenei kurstymo požymių".

Skelbiama, kad apklausos metu I.Levčenko „prisipažino“ ir „visiškai pripažino kaltę“, o baudžiamojoje byloje jam paskirta lingvistinė ir kompleksinė psichologinė bei psichiatrinė ekspertizė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Skaiva Jasevičiūtė. Kaip „gerosios“ rusų tetulytės sužvėrėjo per parą

Tai ne pirmas kartas, kai menininkas yra sulaikomas. Kiek anksčiau jis taip pat buvo sulaikytas už raginimą sustabdyti karą. Tada atsiprašė, teigdamas, kad buvo apsvaigęs, ir pažadėjo žinutes ištrinti. Tačiau to nepadarė ir toliau rėmė Ukrainą.

VIDEO: російські фашисти змусили Ігоря Левченка вибачитися за критику війни та військових злочинців рф

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas