Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Teigiama, kad tarp užsikrėtusiųjų koronavirusu – kalėjime sėdinti Angelinos Jolie „antrininkė-zombė“

Žmogaus teisių organizacija teigia, kad kalėjime bausmę atliekanti Irano instagramo žvaigždė, žinoma kaip „zombė Angelina Jolie“, užsikrėtė koronavirusu. Jos būklė – sudėtinga, rašo Nypost.com. Merginai pajungtas plaučių ventiliatorius.
Angelinos Jolie „antrininkė-zombė“
Angelinos Jolie „antrininkė-zombė“ / „Instagram“ nuotr.

Fatemeh Khisvand, dar žinomos kaip Sahar Tabar, advokatai prašė, kad mergina dėl šalyje siaučiančio koronaviruso būtų paleista iš kalėjimo. Pasak JAV Žmogaus teisių centro padalinio Irane, teisėjas neleido įgyvendinti šio prašymo.

„Mums atrodo nepriimtina, kad ši jauna moteris tokiomis aplinkybėmis užsikrėtė koronavirusu, o įsakymas ir toliau laikyti ją areštuotą buvo pratęstas“, – sakė žmogaus teisių advokatas Payamas Derafshanas.

View this post on Instagram

حقا أنا تبدو وكأنها أجالين جولي

A post shared by Sahar Tabar (@sahar_tabar_officiall) on

22-ejų Fatemeh Khisvand spalio mėnesį buvo sulaikyta policijos per visos šalies mastu rengiamą susidorojimą su socialinio tinklo „Instagram“ žvaigždėmis, rašo Nypost.com.

Mergina kaltinama piktžodžiavimu, smurto kurstymu ir jaunų žmonių korupcijos skatinimu dėl to, kad aktyviai reiškėsi savo daug sekėjų turinčioje paskyroje.

Instagramas – vienintelis socialinis tinklas, pasiekiamas Irane. Naudotis feisbuku ir tviteriu šioje šalyje uždrausta.

Fatemeh Khisvand išgarsėjo dar 2017 metais, kai paskelbė pasidariusi „50 plastinių operacijų“, jog taptų panaši į savo mėgstamiausią Holivudo aktorę Angeliną Jolie. Išvaizdos pokyčius, kurie daugeliui kėlė šiurpą, neva įamžinusiomis asmenukėmis ji pasidalijo socialiniame tinkle.

Vėliau paaiškėjo, kad šis įvaizdis buvo sukurtas naudojantis makiažu ir nuotraukų retušavimo programomis. Pernai savo dešimtims tūkstančių sekėjų ji parodė, kaip atrodo iš tiesų.

Teisėjas Mohammadas Moghisehas ne kartą atmetė prašymus paleisti merginą už užstatą, šalyje sparčiai plintant koronavirusui. Kalėjimo atstovai neigia, kad instagramo žvaigždė užsikrėtė virusu, tačiau iš tokių pranešimų pasijuokė jos advokatas.

„Atrodo, kad pareigūnai jau įprato viską neigti, – CHRI sakė Payamas Derafshanas. – Nėra prasmės tai neigti. Kalėjimo direktorius turėtų pripažinti infekciją ir tai, kad ji gydoma ligoninėje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas