Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Telefonu padaryta nuotrauka britei uždirbo 40 tūkst. svarų: „Tai kaip laimėjimas loterijoje“

Per praėjusių metų Kalėdas britė Karen Anvil su dukra Rachel laukdama iš Sandringamo rūmų pasirodysiančios karališkosios šeimos neturėjo nė minties, kaip netrukus pasikeis jos gyvenimas. Tinkama vieta, akimirka ir jos telefonas užfiksavo nuotrauką, vėliau atsidūrusią penkiasdešimties skirtingų šalių leidiniuose ir televizijose.
Princas Williamas, Kembridžo hercogienė Catherine,  Sasekso hercogienė Meghan ir princas Harry
Štai ši karališkųjų porų nuotrauka neprofesionaliai fotografei uždirbo dešimtis tūkstančių svarų / „Scanpix“ nuotr.

„Tai buvo kaip laimėjimas loterijoje“, – sako vieniša motina Karen Anvil, kurios telefonu padarytas karališkųjų porų kadras per metus jai atnešė daugiau kaip 40 tūkstančių svarų sterlingų pajamų.

Tokia suma susikaupė per dvylika mėnesių, kai kas kartą į jos sąskaitą būdavo pervedama nuo 600 iki 6000 svarų sterlingų.

Skamba neįtikėtinai? Ne tik jums – iki šiol tuo sunkiai gali patikėti ir nuotraukos autorė Karen.

Ji pasakoja, kad tai buvo tik lemtingas atsitiktinumas – ji su dukra pirmąją Kalėdų dieną vyko aplankyti giminaičių į Anglijos rytuose esantį Sandringamą. Kaip tik ten esančiuose rūmuose Kalėdų atostogas leidžia karališkosios šeimos atstovai.

Tad mama su dukra Kalėdų rytą nusprendė į rūmus nuvykti ir bent iš toli pamatyti karališkąją šeimą: karalienę Elizabeth II, jos vyrą Philipą, princą Williamą su žmona Catherine bei princą Harry su tuomet dar sužadėtine Meghan Markle.

Ir tada, kaip sako Karen Anvil, įvyko kažkas netikėtino: priešais jų akis pasirodė abi karališkosios poros – princas Williamas su Kate ir princas Harry su Meghan. Kadangi dukros telefonas buvo išsikrovęs, Karen, nenorėdama praleisti šios akimirkos, ėmė savo telefoną į rankas ir padarė keletą kadrų.

Grįžusi namo, pilna įspūdžių vieniša mama Karen šiuo kadru pasidalijo savo tviterio paskyroje. Vos per kelias valandas nuotrauka surinko daugiau kaip 13 tūkstančių „patinka“ paspaudimų. Į Karen, su prašymais leisti naudoti nuotrauką, pradėjo kreiptis daugybė žiniasklaidos priemonių.

„Scanpix“ nuotr./Princas Williamas, Kembridžo hercogienė Catherine, Sasekso hercogienė Meghan ir princas Harry
„Scanpix“ nuotr./Princas Williamas, Kembridžo hercogienė Catherine, Sasekso hercogienė Meghan ir princas Harry

„Viskas įvyko taip greitai, aš tikrai nenorėjau pasipelnyti iš tos nuotraukos. Iš pradžių visiems, kas jos prašė, daviau nuotrauką nemokamai. Tada sulaukiau patarimo iš karališkosios šeimos fotografų, kad turėčiau paprašyti atlygio“, – pasakojo Karen Anvil.

Padedant karališkosios šeimos fotografams, Karen susirado agentą, kuris nuotrauką, tiesiogine to žodžio prasme, pavertė preke – taip ji atsidūrė didžiausiuose pasaulio žiniasklaidos kanaluose.

Ši nuotrauka Karen ir jos dukrai tikai buvo kaip kalėdinis stebuklas, nes iki tol šeima labai sunkiai vertėsi. Tam, kad dukra galėtų studijuoti slaugos mokslus, Karen dirbo du darbus.

Bet tai jau praeitis – nuotrauka atvertė naują lapą judviejų gyvenime. Šių metų gegužę visus už nuotrauką gautus pinigus Karen testamentu užrašė savo dukrai Rachel. 2019-ųjų sausį ji pradės taip ilgai svajotus slaugos kursus Addenbroko ligoninėje Kembridže.

„Labiausiai mane džiugina tai, kad dabar man nebereikia bijoti dėl savo ateities – nuėjus į prekybos centrą man nebereikia galvoti, ar kortelėje turiu pakankamai pinigų, ar neteks vėliau raudonuoti prie kasos“, – sakė Karen.

Mama didžiuojasi ir jos dukra Rachel – pasak jos, kiekvienas centas, gautas už nuotraukas, bus skirtas šeimai.

„Mama žino, kad tokia galimybė pasitaiko tik vieną kartą gyvenime, tad viską labai apskaičiavome. Pinigai bus skirti mūsų namams, šeimos ir jūrų kiaulyčių gerovei sukurti“, – juokaudama kalbėjo Rachel.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas