Žiūrėkite

15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos

„Tigrų karaliaus“ Joe Exotic zoologijos sodas – jo didžiausios priešės Carole Baskin rankose

Skandalingai pagarsėjusio zoologijos sodo savininkas Joe Exotic, sensacija tapusio „Netflix“ dokumentinio serialo „Tiger King“ pagrindinė žvaigždė, patyrė dar vieną pažeminimą. Didžiausiai jo priešei Carole Baskin atiduota kadaise Joe Exotic priklausiusio zoologijos sodo kontrolė, rašo Theguardian.com.
Joe Exotic, Carole Baskin
Joe Exotic, Carole Baskin / „Scanpix“ ir Vida Press nuotr.
Temos: 1 „Netflix“

Carole Baskin, savarankiškai dirbančiai gamtosaugininkei ir „Big Cat Rescue“ organizacijos Hillsborough apygardoje, Floridoje savininkei teismas suteikė teisę valdyti Wynnewood, Oklahomoje esantį zoologijos sodą po to, kai Joe Exotic jai nesumokėjo 1 mln. dolerių už autorių teisių pažeidimą ir prekės ženklo naudojimą.

Joe Exotic, kurio tikrasis vardas Josephas Maldonado-Passage’as, šiuo metu yra kalėjime. Už grotų jis atsidūrė pripažinus jį kaltu dėl 17 gyvūnų išnaudojimo atvejų ir žmogžudystės už pinigus planavimo. Už tai jam skirta 22 metų įkalinimo bausmė.

„Scanpix“/AP nuotr./Josephas Maldonado-Passage'as, dar žinomas kaip Joe Exotic
„Scanpix“/AP nuotr./Josephas Maldonado-Passage'as, dar žinomas kaip Joe Exotic

Iki teismo nuosprendžio zoologijos sodas priklausė Jeffui Lowe’ui – priešui, tapusiam verslo partneriu – ir Joe Exotic motinai Shirley Schreibvogel. Carole Baskin tam nepritarė ir ėmėsi teisinių veiksmų teigdama, kad zoologijos sodas minėtiems žmonėms buvo perduotas neteisėtai siekiant, kad jis nebūtų konfiskuotas Joe Exotic kreditorių. Carole Baskin yra viena jų.

Į teismą Joe Exotic gamtosaugininkė anksčiau buvo padavusi dėl prekės ženklo ir autorių teisių pažeidimo, mat "tigrų karalius" be leidimo naudojosi moters įmonės logotipu ir vaizdiniais.

Pasak teismo dokumentų, Jeffas Lowe'as zoologijos sodą, pervadintą „Tiger King Park“, palikti ir visus gyvūnus iš jo išvežti turi per 120 dienų.

Kovą pristatytas dokumentinis serialas „Tiger King: Murder, Mayhem and Madness“ iškart tapo hitu. Balandį „Netflix“ pranešė, kad šou visame pasaulyje įsijungė 64 mln. namų ūkių.

Keista, bet neišgalvota istorija taip sužavėjo žiūrovus, jog Joe Exotic ir Carole Baskin, kuriai, beje, šou metu „tigrų karalius“ pateikė nepagrįstus kaltinimus savo vyro Jacko Lewiso nužudymu ir sumaitinimu didžiosioms katėms, tapo kultinėmis figūromis. Serialas padarė tokią įtaką, kad nuspręsta kurti televizijos miniserialą, kuriame pagrindinis Joe Exotic vaidmuo atiteko Nicolui Cage’ui, rašo Theguardian.com.

Taip pat skaitykite: Tigrų karalius užvaldė pasaulį: įsikūnijo užsienio žvaigždės, virusas pasiekė ir Lietuvą

Žinoma, kad Joe Exotic toks teismo sprendimas itin nepatiktų, tačiau pats Jeffas Lowe’as tikina nėra visiškai nustebęs. Jis su žmona Lauren JAV gandų portalui TMZ sakė „numanę, kad teisėjas galiausiai panaikins 2016 metų teritorijos perdavimą“.

„Mes dėkingi, kad jis taip ilgai delsė priimti šį sprendimą ir davė mums laiko užbaigti naują „Tiger King Park“ Thackerville, Oklahomoje – už didžiausio pasaulyje kazino“, – kalbėjo pora.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Josephas Maldonado-Passage'as, dar žinomas kaip Joe Exoticas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Josephas Maldonado-Passage'as, dar žinomas kaip Joe Exoticas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas