Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukrainietės įrašas žavi pasaulį: prieš palikdama suniokotus namus grojo pianinu

Ramiai savo namuose gyvenę Ukrainos žmonės dabar yra priversti juos palikti. Viena tokių – 48-erių ukrainietė Irina Maniukina. Neseniai išplito itin jautrus vaizdo įrašas, kuriame, prieš atsisveikindama su namais, moteris užfiksuota grojanti pianinu rusų raketų suniokotame pastate.
Irina Maniukina ir jos suniokoti namai
Irina Maniukina ir jos suniokoti namai / Stopkadrai

Kaip rašo „New York Post“, 48 metų pianistė Irina Maniukina į savo namus, esančius Bila Cerkvoje, Kyjivo srityje, parbėgo sužinojusi, kad jos 16-metė dukra Karina išgyveno rusų karių ataką, per kurią buvo subombarduotas kaimynystėje esantis pastatas.

„Stovėjau virtuvėje ir kepiau blynus. Staiga dešinėje pamačiau oranžinį ir juodą debesis. Iki tos akimirkos negirdėjau jokio praskrendančio orlaivio ar raketos“, – apie sprogimą, nugriaudėjusį prie pat jos namo, užsienio žiniasklaidai pasakojo Karina.

„Po sprogimo aplink viskas sudužo ir pakilo pelenai. Apsidairiau po namus ir pamačiau, kad brolio kambaryje kilo gaisras“, – pasakojo paauglė ir pridūrė, kad šeimai greitai pavyko užgesinti liepsnas.

Vis dėlto, ne veltui sakoma, kad muzika gydo širdis. Net ir didžiausios baimės akivaizdoje, suniokotus savo namus reginčios profesionalios muzikantės I.Maniukinos žvilgsnis užkliuvo už pianino – nors aplink buvo vien griuvėsiai, šis atrodė nepaliestas niokojančios jėgos.

Irina prisėdo prie mylimo instrumento, atidarė pianino dangį, nusivalė nuolaužas, dulkes ir ėmė groti Frederiko Šopeno kūrinį „Eolos arfa“ („Aeolian Harp“).

I.Maniukinos dukra Karina šią akimirką užfiksavo vaizdo įraše ir su sekėjais juo pasidalijo „TikTok“ platformoje. Vaizdo įraše Irina matoma apimta emocijų – pianistė tiesiog panirusi į muziką, o iš apgriuvusio pastato skambantis kūrinys palietė viso pasaulio širdis.

Vaizdo įrašas. Paklausykite:

VIDEO: Ukrainian Mum Plays Piano in Home Ruined by Bomb || Dogtooth Media

16-metės Karinos paviešintas vaizdo įrašas vos per kelias dienas surinko daugiau nei 1,6 mln. peržiūrų, o kai kurie jį prilygino 2002 metais pasirodžiusiam Romano Polanskio filmui „Pianistas“.

„Tai nebuvo liūdna akimirka. Mama tiesiog norėjo paleisti nereikalingas mintis, o aš su šypsena prisiminiau įvykius, nutikusius mūsų namuose“, – pasakojo vaizdo įrašu pasidalijusi Karina.

„Mama norėjo pamiršti karą ir savo rūpesčius dėl mūsų saugumo. Ji grojo visą gyvenimą ir netgi baigė pianino studijas. Tik, kadangi aplink buvo vien griuvėsiai ir dulkės, o visi patyrėme šoką, ji negalėjo groti ilgai“, – pridūrė paauglė.

Teigiama, kad vos nustojus skambėti pianino muzikai, šeima pradėjo tvarkyti sugriautus namus.

Vis dėlto, neilgai trukus I.Maniukina su vaikais buvo priversta išvykti iš rusų bomborduojamo miesto. Jie apsigyveno pas savo draugus Žovkvo mieste, Lvivo srityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas