Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukrainos atlikėja Svetlana Loboda reabilitavosi: pašalinta iš „juodojo sąrašo“

Žinoma dainininkė Svetlana Loboda ilgą laiką tylėjo apie karą Ukrainoje ir dėl to sulaukė nemažai kritikos. Vis dėlto garsenybė šią klaidą, regis, jau ištaisė.
Svetlana Loboda
Svetlana Loboda / „Scanpix“/AP nuotr.

Dėl to, kad neišreiškė savo pozicijos dėl Vladimiro Putino pradėto karo, atlikėja Svetlana Loboda netgi buvo įtraukta į „juodąjį menininkų sąrašą“. Tačiau dabar ji galiausiai nutraukė tyla dėl karo Ukrainoje ir pripažino, kad būtent Rusija užpuolė šalį, o ašarodama pasakojo apie tai, kaip prisideda prie paramos.

Kadangi Svetlana dabar savanoriauja ir skiria pinigus Ukrainos kariuomenės reikmėms, šias aplinkybes įvertinę platformos „TheyLoveWar“ kūrėjai nusprendė išbraukti ją iš „juodojo sąrašo“, rašo „Unian“.

„Geriausiu rezultatu laikome tai, kad kai kurie iš paskelbtųjų pripažino savo klaidą, apsisprendė dėl savo pozicijos ir pradėjo sakyti tiesą apie Rusijos išpuolį prieš Ukrainą. Po to keli žmonės buvo išbraukti iš juodojo sąrašo.

Pavyzdžiui, Loboda, kuri pradėjo ne tik kalbėti apie karą socialiniuose tinkluose, bet ir aktyviai vykdyti savanorišką veiklą“, – aiškino platformos kūrėjas.

2009 metais S.Loboda atstovavo Ukrainai „Eurovizijoje“. Atlikėja yra koncertavusi ir Lietuvoje.

15min primena, kad neseniai Ukrainos kultūros ir informacinės politikos ministras Oleksandras Tkačenka pranešė, kad planuojama taikyti sankcijas visiems Rusijos menininkams, kurie remia Vladimiro Putino režimą.

Į sąrašą įtraukti muzikantai Nikolajus Baskovas, Dima Bilanas, Polina Gagarina, Olegas Gazmanovas, Džiganas, Larisa Dolina, Sergejus Žukovas, Grigorijus Lepsas, Nikolajus Rastorgujevas, Timati.

Čia taip pat pateko aktoriai ir režisieriai Dmitrijus Charatjanas, Jana Poplavskaja, Dmitrijus Pevcovas, Nikita Michalkovas, Vladimiras Maškovas, Maratas Bašarovas.

Be to, į šį sąrašą įtraukti politikai, Kremliaus propagandistai ir du juridiniai asmenys – palydovinio televizijos kanalo „Sojuz“ savininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas