Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Užgeso filmo „Mano draugas delfinas“ žvaigždės, į istoriją įėjusios Winter gyvybė

Ketvirtadienio vakarą užgeso 16-os metų sulaukusios dviejų dalių filmo „Mano draugas delfinas“ žvaigždės, delfinės Winter gyvybė, praneša užsienio žiniasklaida.
Delfinė Winter
Delfinė Winter / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 3 Kinas Mirtis Delfinas

Anksčiau šią savaitę atlikti tyrimai parodė, kad delfinė Winter greičiausiai kovojo su virškinimo trakto infekcija. Jos būklė pablogėjo nepaisant gydymo, pranešė „Clearwater Marine“ akvariumas.

Dviejuose filmuose „Mano draugas delfinas“ pasirodžiusi delfinė mirė ketvirtadienio vakarą po ligos. 16-os metų Winter buvo ruošiama procedūrai, bet netrukus jos gyvybinių požymių rodikliai ir elgesys pablogėjo, savo svetainėje rašė Floridos akvariumas.

Delfinės gyvybė užgeso apie 20 val. jos prižiūrėtojų glėbyje. „Nors mums skauda širdį dėl Winter mirties, esame nuraminti fakto, kad mūsų komanda padarė viską, kas įmanoma, kad suteiktų jai didžiausias galimybes išgyventi. Dirbome su specialistais ir jūrų žinduolių ekspertais iš visos šalies tam, kad suteiktume jai geriausią įmanomą priežiūrą“, – sakoma Dr. Shelly Marquardt pranešime.

„Scanpix“ nuotr./Delfinė Winter
„Scanpix“ nuotr./Delfinė Winter

Delfinei jau planuojamos laidotuvės – jas svarstoma rengti lapkričio 20 dieną, rašo „NBC News“.

Dr. Buddy Powellas, „Clearwater Marine“ akvariumo prezidentas, penktadienio rytą spaudos konferencijoje sakė, kad Winter bus atliekamas skrodimas, siekiant nustatyti tikslią mirties priežastį.

Jis gyrė delfinę Winter kaip „medicinos stebuklą“ ir pažymėjo norįs užtikrinti, kad kiekvieną kartą, kai kas nors panašaus atsitiks, „galėtume surinkti kuo daugiau informacijos tam, kad padėtume išgelbėti gyvūnus“.

Kad Winter sveikata šlubuoja, akvariumo darbuotojai pirmą kartą pastebėjo dar lapkričio 1 d., kai delfinės apetitas gerokai sumažėjo. Pirminiai tyrimai parodė, kad ji galėjo kovoti su virškinimo trakto infekcija.

Trečiadienį atnaujintame pranešime apie delfinės būklę akvariumas nurodė, kad nepaisant gydymo, gyvūno žarnyno sutrikimai sustiprėjo.

VIDEO: Dolphin Tale (2011) Movie Trailer HD

Penktadienį B.Powellas tikino, kad Winter virškinimo trakto problema jūrų gyvūnams nėra tokia reta – delfinė ją turėjo net keletą kartų praeityje. „Šį kartą ji nereagavo į gydymą“, – sakė jis.

Delfinę Winter milijonai pamilo po to, kai ji pasirodė filmuose „Mano draugas delfinas“ ir „Mano draugas delfinas 2“ kartu su Harry Connicku jaunesniuoju, Ashley Judd ir Morganu Freemanu. Delfinės vardas mirguliavo antraštėse ir tuomet, kai ji buvo išgelbėta 2005 metais. Delfinė pateko į tinklą-spąstus, skirtus krabams, ir taip prarado uodegą, tačiau jai buvo padarytas protezas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas