Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Užgeso modelio Mama Cax gyvybė: nepaisant amputuotos kojos, podiumu ji žengė ne kartą

Būdama vos 30-ies mirė stereotipus laužanti aktyvistė ir modelis Mama Cax, praneša Bbc.com.
Modelis Mama Cax
Modelis Mama Cax / Vida Press nuotr.

Iš Haičio kilusi amerikietė, kurios tikras vardas yra Cacsmy Brutus, mirė gruodžio 16 d. Londone. Modelio instagramo paskyroje jos artimieji pasidalijo pranešimu, kad Mama Cax kelionėje sunegalavo.

Modelis kojos neteko paauglystėje, kai sirgo plaučių ir kaulų vėžiu. Nepaisant to, negalia nesutrukdė jai tapti žinoma mados pasaulyje – ji buvo aktyvi kitokios odos spalvos moterų ir neįgaliųjų mados pasaulyje advokatė.

„Per švelniai pasakyta, kad Cax buvo kovotoja. Kaip išgyvenusi vėžį, ji užaugo įpratusi priimti gyvenimo mestus iššūkius ir juos sėkmingai įveikti. Tokia pat ištverme ji pasižymėjo paskutinėmis gyvenimo dienomis žemėje“, – rašoma šeimos pranešime.

Mama Cax pirmiausia išgarsėjo dėl savo tinklaraščio, kuriame ji atvirai ir nieko neslėpdama pasakodavo apie savo negalią, taip pat dalydavosi įrašais apie madą, keliones ir gyvenimo būdą. Vėliau ji tapo žinoma dėl išskirtinio gatvės stiliaus ir savo kojos protezo dekoro, kuris buvo ryškus ir visada stebinantis.

Anksčiau ji žurnalui „Dazed and Confused“ yra sakiusi, kad į kojos protezą ji išmoko žiūrėti kaip į meną, o ne į daiktą, kurio ji turėtų gėdytis.

Per pastaruosius kelis metus Mama Cax mados pasaulyje pasiekė išties daug. Ji dirbo su tokiais mados ir grožio pasaulyje žinomais prekių ženklais, kaip „Sephora“, „Asos“ ir „Tommy Hilfiger“, o pernai atsidūrė ant žurnalo „Teen Vogue“ rugsėjo mėnesio viršelio.

Šiemet Mama Cax žengė Niujorko mados savaitės podiumu, vasarį demonstravo „Chromat“, o spalį – dainininkės Rihannos „Savage x Fenty“ kolekcijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas