Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Latvijoje nuo koronaviruso komplikacijų mirė garsus korėjiečių režisierius Kim Ki-Dukas

Latvijoje mirė žinomas korėjiečių režisierius Kim Ki-Dukas, praneša Latvijos žiniasklaida. Iš Sankt Peterburgo į Latviją jis atvyko lapkričio 20 d. Garsaus 59-erių kūrėjo gyvybė užgeso dėl koronaviruso sukeltų komplikacijų.
Pietų Korėjos režisierius Kim Ki-Dukas
Pietų Korėjos režisierius Kim Ki-Dukas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Kim Ki-dukas

Bendravimas su Berlyno, Kanų ir Venecijos tarptautinių kino festivalių karaliumi vadintu režisieriumi iš Pietų Korėjos nutrūko gruodžio 5 d.

Penktadienį, gruodžio 11 d., pranešta apie jo mirtį.

Teigiama, kad Latvijoje K.Ki-Dukas lankėsi, nes planavo įsigyti būstą Jūrmaloje. Tačiau sutartame susitikime nepasirodė.

Sunerimę kolegos režisieriaus ėmė ieškoti visose Latvijos ligoninėse, bandydami išsiaiškinti, kas nutiko. Tai padaryti buvo sudėtinga dėl asmeninių duomenų apsaugos taisyklių.

Gruodžio 20 d. K.Ki-Dukas būtų šventęs 60-ties metų jubiliejų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Pietų Korėjos režisierius Kim Ki-Dukas ir Pietų Korėjos aktorė Cho Min-Soo
AFP/„Scanpix“ nuotr./Pietų Korėjos režisierius Kim Ki-Dukas ir Pietų Korėjos aktorė Cho Min-Soo

Vienu kontroversiškiausiu Pietų Korėjos kino kūrėju laikomas K.Ki-Dukas pelnė tarptautinį pripažinimą dėl savo niūrių, alegorijų kupinų juostų.

Jis yra gavęs Venecijos kino festivalio „Aukso liūtą“ už savo filmą „Pieta“, Venecijos kino festivalio geriausio režisieriaus apdovanojimą už filmą „Tušti namai“ (Bin-jip, 3-Iron), keturis Lokarno tarptautinio kino festivalio apdovanojimus, Berlyno tarptautinio kino festivalio „Sidabro lokį“ ir tris Karlovi Varų tarptautinio kino festivalio apdovanojimus.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kim Ki-dukas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kim Ki-dukas

Vis dėlto karjeroje teko išgyventi ir juodesnių etapų. Režisierius buvo sulaukęs kaltinimų dėl neva demonstruojamos neapykantos moterims, pasireiškiančios žiauriose fizinio ir lytinio smurto prieš moteris, dažniausiai prostitutes, scenose.

2017 metais režisierius vienos aktorės buvo apkaltintas lytiniu ir fiziniu išnaudojimu.Aktorės teigimu, jis vertė ją vaidinti scenarijuje nenumatytose sekso scenose ir ne kartą yra jai sudavęs per juostos „Moebius“ filmavimą 2013 metais. Vėliau pakeitė ją kita aktore.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas