Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

V.Putino meilužės A.Kabajevos nuotraukos ir vardas dingo iš įmonių grupės, kurią valdė

Baiminantis Vakarų sankcijų, Šveicarijoje besislepiančios Vladimiro Putino (69) meilužės, buvusios gimnastės Alina Kabajeva (38) vardas ir nuotraukos buvo pašalinti iš privačios Rusijos žiniasklaidos įmonių grupės „National Media Group“ (NMG), kuriai ji vadovavo. Taip galimai nutiko dėl baiminimosi Vakarų sankcijoms, kaip pranešė dailymail.co.uk.
Vladimiras Putinas, Alina Kabajeva
Vladimiras Putinas, Alina Kabajeva / Scanpix ir ekrano nuotr.

Informacija apie Rusijos prezidento Vladimiro Putino meilužę Aliną Kabajevą, vadovaujančią Rusijos žiniasklaidos imperijai „National Media Group“ (NMG), iš įmonės internetinės svetainės buvo netikėtai pašalinta. Tai įvyko pranešus, kad JAV taikys sankcijas V.Putino dukroms Katerinai Tichonovai ir Marijai Voroncovai.

Dailymail.co.uk rašo, kad A.Kabajevos nuotrauka ir vardas pašalinti siekiant išvengti sankcijų. Panaikinus šią informaciją, buvusią šalia kitų direktorių valdybos narių, NMG paliko tuščią vietą ir nepateikė jokio paaiškinimo.

Ekrano nuotr./Alina Kabajeva
Ekrano nuotr./Alina Kabajeva

Buvusi gimnastė valdybos pirmininkės pareigas ėjo nuo 2014 m., nors darbo patirties žiniasklaidoje ar verslo sektoriuje neturėjo.

Apie sankcijas Rusijai daug kalbėjo įkalintas opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas. Jis ragino Vakarus imtis veiksmų prieš galingą Kremliaus „propagandinę žiniasklaidą“.

A.Navalnas išskyrė A.Kabajevos valdomą žiniasklaidos grupę, teigdamas, kad ji greičiausiai priklauso pačiam V.Putinui. Jo meilužės atlyginimas buvo įvertintas beveik 8 milijonais svaro sterlingų (apie 9,6 mln. Eur) per metus.

A.Navalnas iš kalėjimo skelbė: „Noriu priminti, kad „National Media Group“, kuriai iš šio melo aparato priklauso liūto dalis, priklauso Putinui asmeniškai, o jai formaliai vadovauja jo meilužė Alina Kabajeva.“

„Reikia imtis ryžtingiausių priemonių, kad šių Goebbelsų įpėdinių darbas būtų apsunkintas, pradedant visišku draudimu tiekti ir prižiūrėti įrangą, baigiant jų turto paieška Vakaruose ir vizų „juoduosiuose sąrašuose“, – tęsė opozicijos lyderis.

A.Navalnas tikino, kad tiek valstybinė, tiek privati prokremliška žiniasklaida – didelė galia. Ji daro įtaką vertinant V.Putino veiksmus kare prieš Ukrainą.

„Propagandistai kuria viešąją nuomonę, kuri ne tik leidžia Putinui daryti karo nusikaltimus, bet ir jų iš jo reikalauja, – sakė A.Navalnas. – Su karo iniciatoriais reikia elgtis kaip su karo nusikaltėliais“.

NMG žiniasklaidos bendrovė V.Putiną ir jo veiksmus stipriai palaiko.

15min primena, kad, „Page Six“ šaltinių teigimu, Alina Kabajeva su keturiais jos ir V.Putino mažamečiais vaikais slapstosi Šveicarijoje.

„Kol Putinas puola Ukrainą, puola nekaltus jos piliečius ir sukelia pabėgėlių krizę, jo šeima yra įkurdinta privačiame ir labai saugiame namelyje kažkur Šveicarijoje. Bent jau kol kas“, – portalui „Page Six“ sakė šaltinis.

Pranešama, kad olimpinių žaidynių auksą laimėjusi gimnastė A.Kabajeva, kadaise praminta „lanksčiausia Rusijos moterimi“, su V.Putinu augina keturis vaikus, nors to žiniasklaidai pora niekada nepatvirtino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas