Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

V.Zelenskis žavi pasaulį: Ukrainos lyderis – ant italų „Vanity Fair“ viršelio

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis įrodė, kad yra tikras lyderis. Žinia apie jo narsą, pasiryžimą gintį šalį nuo Rusijos okupantų ir tikėjimą savo tauta vilnija per visą pasaulį. Dabar duoklę herojui atidavė ir itališkas „Vanity Fair“ žurnalas – V.Zelenskio atvaizdas papuošė jo viršelį.
Volodymyras Zelenskis
Volodymyras Zelenskis / „Instagram“, „Scanpix“ nuotr.

Tai, kas šiuo metu vyksta Ukrainoje, šokiruoja ir jaudina ne tik Europą – sukrėstas yra visas pasaulis. Visgi agresyvi Rusijos invazija į Ukrainą ir baisūs padariniai – žuvę, sužeisti, besislepiantys civiliai, sugriauti namai ir suniokoti miestai, rodos, ukrainiečių dvasios nepalaužia.

Jų motyvacija ir ryžtas nestebina, kai į priekį narsiai veda valstybės vadovas – Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis. Per savaitę jis tapo pačiu ryškiausiu lyderystės ir drąsos simboliu. Per pasaulį nuvilnijo susižavėjimo V.Zelenskiu banga, kuri neaplenkė ir itališkojo „Vanity Fair“.

Ukrainos prezidentas – naujausio gyvenimo būdo ir mados žurnalo herojus. Juodai balta Volodymyro Zelenskio nuotrauka puikuojasi ant viršelio, kuris, beje, nebuvo planuotas – numerio žvaigžde turėjo būti ispanų aktorė Penélope Cruz. Galiausiai „Vanity Fair“ redakcija nusprendė spausdinti žurnalus dviem skirtingais viršeliais, o savo motyvus paaiškino oficialioje žurnalo „Instagram“ paskyroje.

„Kol rašau šį įvadinį tekstą, Rusijos paskelbtas karas Ukrainai tęsiasi. Tai konfliktas, kuris paliečia visą Europą. Turėjome dar vieną viršelį su Penélope Cruz. Nusprendėme jį pasilikti ir naudoti kaip antrąjį variantą po Volodymyro Zelenskio, Ukrainos prezidento, rezistencijos veido, atvaizdo. Šis konfliktas yra klausimas, neatidėliotinas prašymas, kurio negalima nuvertinti, atidėti ar ignoruoti“, – ​​kovo 2-ąją pranešė „Vanity Fair Italia“ redaktorius Simone Marchetti.

Žurnalo redakcija pridūrė, kad oficialioje internetinėje svetainėje ir savo socialiniuose kanaluose stebi konflikto raidą, renka atsiliepimus ir padeda geriau suprasti, kas vyksta. Jie taip pat siekia pasiųsti žinią su iniciatyva taikos labui: #laiškaitaikai.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Volodymyras Zelenskis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Volodymyras Zelenskis

„Mums reikia jūsų visų: siųskite žinutes, vaizdo įrašus, nuotraukas, laiškus, pasidalinkite savo jausmais, netylėkite ir prašykite baigti karą. Tai galite padaryti dviem būdais: publikuodami savo nuotrauką ar tekstą, vaizdo įrašą ar žodį savo socialiniuose profiliuose, pažymėdami @vanityfairitalia ir naudodami grotažymę #lettersforpeace arba atsiųsdami mums šį turinį asmenine žinute“, – į savo skaitytojus kreipėsi „Vanity Fair Italia“ kolektyvas.

„Žinau, daugelis sakys, kad žodžiai yra nenaudingi. Kita vertus, manau, kad ir toliau prašyti konfrontacijos ir dialogo reikia bet kuriuo atveju, nes tai yra tikrasis mūsų ginklas. Galime įtikinti galinguosius, kad mes visi norime tarpininkavimo ir juo tikime“, – pridėjo S.Marchetti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas