Sportas gyvai

Velso princesė pirmą kartą šiais metais pasirodys viešame renginyje

Velso princesė Catherine šeštadienį pradeda sugrįžimą į viešąjį gyvenimą po vėžio diagnozės ir dalyvaus Vėliavos pagerbimo (Trooping the Colour) parade Londono centre.
ADRIAN DENNIS / AFP
ADRIAN DENNIS / AFP

Catherine viešuose renginiuose nedalyvavo nuo Kalėdų pamaldų, o kovą paskelbė, kad jai taikoma chemoterapija.

42 metų princesė yra tarp labiausiai fotografuojamų pasaulio moterų ir ilgas jos pasitraukimas iš viešumos kurstė visokias spėliones, ypač internete, dėl jos sveikatos ir buvimo vietos.

Penktadienio vakarą paskelbtame ilgame įraše socialiniuose tinkluose ji sakė, kad jos gydymo pažanga gera, ir pridūrė, kad gydymas turėtų trukti dar kelis mėnesius.

„Nekantrauju su savo šeima dalyvauti Karaliaus gimtadienio parade šį savaitgalį ir tikiuosi prisidėti prie kelių viešų renginių šią vasarą, bet lygiai taip pat žinau, kad mano sunkumai dar nesibaigė“, – sakė princesė.

Emocingas Catherine pranešimas, kad ji serga vėžiu, pasirodė kelios savaitės po to, kai buvo paskelbta apie vėžio diagnozę jos šešurui karaliui Karoliui III.

Kokio tipo vėžiu jie serga, neskelbiama.

75 metų karaliui balandį buvo leista sugrįžti į viešas pareigas, gydytojams nurodžius, kad jo sveikimo procesas labai padrąsinantis.

Pirmas viešas jo renginys po diagnozės paskelbimo buvo susitikimas su darbuotojais ir pacientais viename Londono vėžio gydymo centre. Anksčiau šį mėnesį jis dalyvavo Sąjungininkų išsilaipinimo Normandijoje 80-ųjų metinių minėjimo renginiuose.

Anksčiau Karolis III apžiūrėdavo paradą raitas, bet šiemet tai darys iš karietos.

Ant žirgo jos jo vyresnysis sūnus ir sosto įpėdinis, 41 metų Velso princas Williamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius