Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Vogue“ karalienei – 70: Annos Wintour draugai atskleidė kitą įtakingos mados personos pusę

Išvydus daugiau nei 30 metų žurnalo „Vogue“ vyriausiąja redaktore dirbančią Anną Wintour realybėje, pasak „Daily Mail“ žurnalistės Farrah Storr, nespoksoti į ją neįmanoma. Trumpai kirptų plaukų šukuosena, net patalpose dėvimi tamsūs akiniai nuo saulės, suspaustos lūpos ir tas giliai susimąsčiusio arba pikto žmogaus įvaizdis – tokia yra lapkričio 3 d. 70-ą gimtadienį švenčianti A.Wintour. Bent jau tokią ją įsivaizduoja dauguma.
„Vogue“ redaktorė Anna Wintour
„Vogue“ redaktorė Anna Wintour / „Scanpix“ nuotr.

Tačiau tikroji A.Wintour, pasak jos draugų ir artimųjų, yra visiškai kitokia. Po griežtos mados žurnalo redaktorės įvaizdžiu slepiasi geranoriška, profesionali ir šeimai pirmenybę visada teikianti moteris.

Jei nekalba, nereiškia, kad ignoruoja

Buvusi žurnalo „Marie Claire“ redaktorė Trish Halpin atskleidė, kad pačios mados karalienės viešumoje geriau nekalbinti. Taip ji stengiasi išvengti greitai sklindančių gandų ir taupo savo bei kitų laiką.

„Kartą stovėjau už Annos Heathrow oro uoste saugumo patikrinimo eilėje 6 val. ryto, keliavome į Milano mados savaitę. Nors sutikdavau ją madų šou, galioja nerašyta taisyklė, jog draudžiama su ja užmegzti kad ir trumpą pokalbį. Mums nusivelkant paltus ir nusimaunant batus, į mane pažvelgusi ji tik linktelėjo galvą parodydama, kad mane vis dėlto prisimena“, – pasakojo T.Halpin.

Be to, pasak T.Halpin, jai pavyko pamatyti kai ką, kas sugriovė visada tobulai atrodančios A.Wintour įvaizdį.

„Jai nusiavus batus, nustebau pamačiusi, kad ji mūvėjo storas vilnones kojines“, – tęsė T.Halpin, po šio įvykio pakeitusi nuomonę apie A.Wintour. Dabar jai „Vogue“ redaktorė nėra vien tik griežtų mados taisyklių besilaikantis žmogus.

Grėsmingos moters reputacija – neteisinga

„Niekada nepamiršiu pirmo susitikimo su Anna. Į privatų jos valgomąjį „Ritz“ viešbutyje mane palydėjo jos liokajus. Iš pradžių buvau šiek tiek išsigandusi, – prisiminimais dalijosi dizainerė Anya Hindmarch. – Tačiau labai greitai supratau, kad Anna yra kitokia nei aš ir kiti galvojame. Ji labai produktyvus žmogus. Ji geranoriška, susikaupusi, greitai atsakinėja į el. laiškus ir mielai dalijasi kontaktais. Ji taip pat labai domisi kitais.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Karalienė Elizabeth II ir Anna Wintour
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Karalienė Elizabeth II ir Anna Wintour

Pavydėtina išvaizda nėštumo metu

Nepriekaištingu stiliumi pasižyminti moteris jį stengėsi išlaikyti ir būdama nėščia. „Pamenu, kai „Conde Nast“ lifte sutikau ją aštuntą mėnesį nėščią. Buvo 1985-ieji, tad ji laukėsi savo sūnaus Charlie (dabar jam 34-eri)“, – pasakojo buvusi „Vanity Fair“ redaktorė T.Brown.

Kai ji pati laukėsi, savo dienoraštyje moteris rašė: „Esu dydžio sulig tanku. Kaip įmanoma, kad taip pat nėščia Anna Wintour po savo vienetiniu „Chanel“ švarku turi nedidelį iškilimą, kai aš pati primenu heliu pripildytą balioną.“

Po griežtu įvaizdžiu – maloni asmenybė

Buvusi žurnalo „Glamour“ redaktorė Jo Elvin 2002-aisiais turėjo susitikimą su A.Wintour dėl pirmojo kelioninio dydžio žurnalo leidimo. „Vogue“ redaktorė buvo pakviesta į J.Elvin prastai apšviestą, nedidelį kabinetą. Kaip ir galėjote tikėtis, A.Wintour jame savo tamsių akinių nuo saulės nenusiėmė. Tai šiek tiek sutrikdė moterį.

„Jokio trumpo pašnekesio, tiesiai prie reikalų. Pamenu, kaip ji sakė nenorinti švaistyti mano laiko, kai iš tiesų, manau, tai ji nenorėjo švaistyti savojo. Po maždaug pusvalandžio susirinkimas baigėsi“, – apie efektyviai dirbančią, profesionalumu pasižyminčią A.Wintour kalbėjo J.Elvin.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Anna Wintour
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Anna Wintour

J.Elvin buvo įsitikinusi, kad susitikimas su mados karaliene tada buvo siaubingas. Jos nuomonę pakeitė tik po poros dienų gauta gėlių puokštė su rašteliu, kuriame A.Wintour dėkojo už produktyvų susitikimą ir malonų priėmimą.

„Gerbiu Anną labiau nei bet ką. Jos dėmesys detalėms, jos profesionalumas, jos ištikimybė ir geraširdiškumas, sugebėjimas pastebėti talentą ir jį išugdyti yra įkvepiantys. Ji visada išliko tikra drauge. Niekada nepamiršiu, kaip ji suorganizavo man susitikimą su nuostabiu dizaineriu Christianu Lacroix, sukūrusiu mano vestuvinę suknelę“, – antrino vizažistė ir modelis Jemma Kidd.

Dėl šeimos ji padarys viską

A.Wintour dievina ne tik drabužius. Ji labai myli ir savo šeimą. „Laimingiausia ji jaučiasi tada, kai prie ilgo stalo mato susėdusius daugiau nei 30 jos šeimos narių – sūnus, dukras, anūkus, brolius ir seseris, dukterėčias ir sūnėnus, draugus ir uošvius. Ji yra pasiryžusi padaryti viską, kad jiems padėtų“, – pasakojo A.Wintour brolis Patrickas Wintouras.

„Scanpix“ nuotr./Amerikietiškojo „Vogue“ vyr. redaktorė Anna Wintour (dešinėje) su dukra Bee Schaffer
„Scanpix“ nuotr./Amerikietiškojo „Vogue“ vyr. redaktorė Anna Wintour (dešinėje) su dukra Bee Schaffer

Įkvepiantis pavyzdys kitiems

Nereikia nė sakyti, kad A.Wintour – įtakingiausia moteris žiniasklaidoje ir, be abejo, moterų mados pasaulyje. Apie ją pasiteiravus daugiausiai su ja bendraujančių žmonių – jos darbuotojų, pastarieji neigia kalbas, kad „Vogue“ redaktorė yra be galo griežta ir reikli. Iš tiesų ji – nuostabus pavyzdys kitiems ir puiki mentorė.

„Dažnai susimąstau, kokia yra jos sėkmės paslaptis, tačiau, mano nuomone, viskas yra gerokai paprasčiau: ji išsirenka nuostabių įgūdžių turinčią komandą, pasamdo geriausius darbuotojus ir nesikiša į jų darbą. Kadangi komanda nori įtikti A.Wintour, ji stengiasi viską padaryti tobulai. Toks ir būna rezultatas“, – atviravo amerikietiškojo „Vogue“ pagalbinė redaktorė Plum Sykes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas