Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vos per keturis mėnesius buvusi Jeffo Bezoso žmona labdarai išdalijo daugiau nei 4 mlrd. dolerių

Mackenzie Scott (50 m.), buvusi „Amazon“ įkūrėjo Jeffo Bezoso (56 m.) žmona, per keturis mėnesius įvairioms labdaros organizacijoms, tarp kurių maisto bankai ir skubios pagalbos fondai, paaukojo daugiau nei 4 mlrd. dolerių, skelbia BBC.
MacKenzie Scott, Jeffas Bezosas
MacKenzie Scott, Jeffas Bezosas / Vida Press nuotr.
Temos: 1 Jeffas Bezosas

Įraše tinklaraštyje M.Scott teigė turtais pasidalijusi, nes norėjo padėti su įvairiomis problemomis dėl pandemijos susidūrusiems amerikiečiams.

M.Scott – 18-tas turtingiausias žmogus. Jos turtai vien per šiuos metus nuo 23,6 mlrd. dolerių padidėjo iki 60,7 mlrd. dolerių. Didžioji dalis jų žinomai moteriai atiteko iš paties J.Bezoso – turtingiausio žmogaus pasaulyje ir „Amazon“ generalinis direktoriaus.

„Ši pandemija – kaip viską griaunantis sviedinys ir taip sunkiai besiverčiančių amerikiečių gyvenimuose“, – rašė ji antradienį ir pridūrė išsirinkusi daugiau nei 380 labdaros organizacijų, nors iš pradžių svarstė paremti gerokai daugiau – beveik 6500.

„Ekonominės netektys ir sveikatos problemos stipriau paveikė moteris, spalvotuosius žmones ir gyvenančius skurde. Tuo tarpu milijardierių turtai dėl to stipriai padidėjo“, – tęsė M.Scott.

Dar liepą M.Scott 116 organizacijų paaukojo per 1,7 mlrd. dolerių teigdama, kad nori atkreipti dėmesį į „organizacijas ir lyderius, vykdančius pokyčius“.

Įvairiomis sumomis ji taip pat prisidėjo prie tokių organizacijų, kurios „dirba bendruomenėse, susiduriančiose su dideliu maisto nepritekliumi, dideliais rasinės nelygybės iššūkiais, aukštu skurdo lygiu ir beveik negauna filantropinio kapitalo“.

Pernai M.Scott pasirašė įsipareigojimą, kuriuo pažadėjo didžiąją dalį savo turtų išdalyti.

„Aš turiu neproporcingai daug pinigų, kuriais galiu pasidalint“, – rašė ji pasižadėjime.

Kaip rašo BBC, labdaros organizacijų ekspertai sveikina moterį už tai, kiek pinigų ji išdalijo ir kaip tai padarė. M.Scott tinkamas organizacijas padėjo atsirinkti patarėjai.

„Bendradarbiaudami naudojomės kolektyvinėmis žiniomis, kurias sudarė šimtai el. laiškų ir pokalbių telefonu, ir tūkstančiai puslapių bendruomenių poreikių, programų rezultatų duomenų analizių, taip pat kiekvienos nepelno siekiančios organizacijos gebėjimų įsisavinti ir efektyviai panaudoti gautą finansavimą“, – tinklaraštyje rašė M.Scott.

Šiemet aktyvia filantropine veikla užsiėmė ir pats J.Bezosas. Pasak BBC, milijardierius klimato kaitos problemoms spręsti skyrė 10 mlrd. dolerių.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Amazon“ vadovas Jeffas Bezosas iki 2026-ųjų gali tapti pirmuoju pasaulyje trilijonieriumi

Apie skyrybas pranešęs „Amazon“ įkūrėjas Jeffas Bezosas buvo neištikimas su draugo žmona

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas