Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Žaliu veidu, bet ne Šrekas: 10 faktų apie spalvingiausią Jimo Carrey vaidmenį filme „Kaukė“

Jei reikėtų įvardyti vieną įsimintiniausių jūsų vaikystės aktorių, turbūt nedvejodami ištartumėte Jimo Carrey vardą, atmintyje įstrigusį dėl vaidmens nuotaikingoje „Kaukėje“. Itin keista šio filmo pradžia nieko gero nežada, tačiau aktoriui kažkaip pavyko išgelbėti istoriją savo talentinga vaidyba.
Jimas Carrey filme „Kaukė“
Jimas Carrey filme „Kaukė“ / Vida Press nuotr.
Temos: 1 Jimas Carrey

Jei ne Jimas Carrey, šis klasika laikomas filmas galėjo atrodyti visiškai kitaip. Kviečiame susipažinti su įdomiais ir negirdėtais faktais apie „Kaukę“ ir žaliaveidį personažą bei filmo užkulisius.

1. Be jau minėto ryškiai žalios spalvos veido, kitas neįprastumo Jimo Carrey personažui suteikiantis bruožas buvo neproporcingai dideli dantys. Pasirodo, jie turėjo būti naudojami tik kaip vaizdinė priemonė, tačiau aktoriui išmokus kalbėti juos dėvint, nuspręsta dantis naudoti kiekvienoje scenoje.

2. Aktorius taip pat padėjo sutaupyti nemažai pinigų vaizdo efektų skyriui, mat mokėjo išspausti tokias mimikas ir taip judėti, kad montuojant filmą pakeisti teko tik kelis svarbius dalykus.

3. Be Jimo Carrey „Kaukėje“ dar vaidino ir Cameron Diaz. Iš pradžių buvo norima jos vaidmenį atiduoti kitai aktorei – Annai Nicole Smith, bet modelių agentūroje filmo prodiuseriams pamačius Cameron, nuspręsta į filmavimus pakviesti ją.

Tiesa, prieš atiduodami vaidmenį Cameron Diaz, jie liepė jai sudalyvauti net 12 atrankos etapų.

Vida Press nuotr./Jimas Carrey ir Cameron Diaz filme „Kaukė“
Vida Press nuotr./Jimas Carrey ir Cameron Diaz filme „Kaukė“

4. Ar galite patikėti, kad už vaidmenį „Kaukėje“ Jimas Carrey negavo nė milijono? Sutartį su juostą kūrusia studija aktorius pasirašė dar prieš kino teatruose įvykstant kito jo žinomo, itin sėkmingu tapusio filmo „Eisas Ventura: naminių gyvūnėlių detektyvas“ premjerai.

Dokumentuose buvo nurodyta, kad už žaliaveidžio vaidmenį Jimas Carrey gaus tik 450 tūkst. dolerių. Gal ir atrodo daug, bet lyginant su 6,5 mln. dolerių, kuriuos uždirbo vaidindamas filme „Bukas ir bukesnis“, tai – centai.

5. Po šio filmo pasikeitė ir kritikų požiūris į Jimą Carrey. Štai pavyzdžiui Rogeris Ebertas po filmo „Eisas Ventura: naminių gyvūnėlių detektyvas“ aktorių pavadino „hiperaktyviu chuliganu“, o vaidmenį „Kaukėje“ – „džiaugsmingu pasirodymu“.

6. Prieš tampant filmu, „Kaukė“ buvo tik komiksu knygelė, kurios turinys komiško nė kiek nepriminė.

7. Dar viena itin svarbi Jimo Carrey personažo detalė – geltonas kostiumas. Jis sukurtas pagal tą, kurį aktoriaus motina liepė jam nešioti užsiimant stand-up komedija.

Vida Press nuotr./Jimas Carrey filme „Kaukė“
Vida Press nuotr./Jimas Carrey filme „Kaukė“

8. Po pirmo filmo sėkmės aktoriui buvo pasiūlyta personažą atgaivinti tęsinyje. Žinant, kiek už vaidmenį „Kaukėje“ gavo Jimas Carrey, šis pasiūlymas buvo viliojantis, nes dabar jis galėjo prašyti gerokai didesnės sumos.

Tačiau kad ir kiek Jimo Carrey vėl nusigrimuoti veidą žaliai prašė prodiuseriai, antros dalies kūrime dalyvauti jis nesutiko. Nesugundė jo ir siūlytas 10 mln. dolerių atlygis.

9. Tikriausiai puikiai prisimenate ir kitą ne ką mažiau svarbų „Kaukės“ personažą – šunį Milo. Kad ir koks drausmingas jis atrodo juostoje, realybėje keturkojis tarp komandos narių buvo žinomas kaip nepaklusnus ir komandų atlikti nenorintis šuo. Todėl daugelį scenų su juo Jimui Carrey teko improvizuoti. Laimei, tai vienas aktoriaus talentų.

10. Jimui Carrey iš tiesų priklauso naktinis klubas pavadinimu „Coco Bongo“, tik jis yra Kankune, Meksikoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas