Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Žvaigždės, Holivudą iškeitusios į įprastą darbą: nuo profesoriaus iki vizažistės

Daugelis aktorių, tokių kaip Olsen dvynukės, dainininkas Kevinas Jonas, tam tikru laikotarpiu Holivude žibėjo kaip tikros žvaigždės. Tačiau jie paliko šią industriją dėl naujo karjeros kelio. 15min atrinko ryškiausius 9-ojo dešimtmečio pab. aktorius, kurie nusisuko nuo aktorystės ir į savo gyvenimą įsileido naują profesiją.
Ashley Olsen ir Mary-Kate Olsen, Danny Lloydas, Erikas Per Sullivanas, Kevinas Jonas
Ashley Olsen ir Mary-Kate Olsen, Danny Lloydas, Erikas Per Sullivanas, Kevinas Jonas / Vida Press ir 15min klijuotė nuotr.

Daugelis aktorių metų metus bando atrasti savo vietą Holivude, tačiau kai kurie net per daug nesvarstydami palieka šį blizgučių pilną pasaulį. Daugelis vaikų, kurie tapo aktoriais nuo pat mažų dienų, suaugę suprato, kad vaidyba ne jiems, todėl į gyvenimą kibosi jau dirbdami kitą darbą.

Tiesa, po kurio laiko daliai šių žvaigždžių nusibodo net ir įprastas darbas ir kai kurie teigė pasiilgę pramogų pasaulio žavesio. Viena iš paskutiniųjų prie šio sąrašo prisijungė filmo „Matilda“ aktorė Mara Wilson, kuri po vaidybos tapo rašytoja.

Bėgant metams atsirasdavo vis daugiau aktorių, kurie išdrįso pasitraukti iš Holivudo ir rado laimę dirbdami tokį darbą, kurį tikrai myli.

„Juros periodo parke“ pasirodžiusi Ariana Richards

Mažoji A.Richards žiūrovams puikiai žinoma dėl jos vaidmens dinozaurų apipintame filme „Juros periodo parkas“.

Dabar ji 41-erių mama, kuri tik su nostalgija žvelgia į laikus, kai filmavimo aikštelėje suvaidindavo paauglišką Lex Murphy vaidmenį. Po šio Steveno Spielbergo filmo ji įgijo dailės ir dramos studijų diplomą.

Moteris vėliau ištekėjo už kaskadininko ir buvusio Airijos gynybos pajėgų kario Marko Boltono. 2015 m. pora susilaukė dukters.

Beje, Arianos dabartinis darbas nė iš tolo neprimena aktorystės – ji tapo portretus ir turi savo darbų galeriją Portlande.

Stopkadro nuotr./„Juros periodo parke“ pasirodžiusi Ariana Richards
Stopkadro nuotr./„Juros periodo parke“ pasirodžiusi Ariana Richards

Kultinio filmo „Švytėjimas“ žvaigždė Danny Lloydas

Jaunąjį Danny turbūt žino visi – jis tapo siaubo filmo „Švytėjimas“ dalimi. Berniukas įkūnijo vieną iš svarbiausių vaidmenų, kai tuo metu jam buvo vos 10 metų. Tačiau tai jam nesutrukdė genialiai pasirodyti psichologiniame filme.

Dabar 48-erių vyras dirba kolegijoje profesoriumi, o namuose jo laukia žmona Jessi su šešiais jų vaikais.

Stopkadro nuotr./Kultinio filmo „Švytėjimas“ žvaigždė Danny Lloydas
Stopkadro nuotr./Kultinio filmo „Švytėjimas“ žvaigždė Danny Lloydas

„Matildos“ žvaigždė Mara Wilson

Neabejoju, kad Maros Wilson iki šiol nepamiršote. Ji atliko kuklios, bet itin sumanios mergaitės vaidmenį filme „Matilda“. Marą galima išvysti ir kituose garsiuose filmuose, pavyzdžiui, „Stebuklas 34-joje gatvėje“ ir „Ponia Dautfajė“. Galiausiai mergina iš kino industrijos pasitraukė 2000 m., siekdama rašytojos karjeros.

Vida Press nuotr./Kadras iš filmo „Matilda“
Vida Press nuotr./Kadras iš filmo „Matilda“

Miuzikle „Lakas plaukams“ sužibėjusi Nikki Blonsky

Nikki visuomenei tapo žinoma po 2007 metais parodžiusio miuziklo „Lakas plaukams“. Ji suvaidino Tracy Tumbland. Aktorė taip meistriškai perprato filmo idėją, jog praėjus kuriam laikui režisieriai, prodiuseriai ir kino kritikai negailėjo komplimentų jos vaidybai.

Nepaisant to, kad ji buvo apdovanota dviem kritikų pasirinktais apdovanojimais, SAG apdovanojimu ir tapo „Auksinių gaublių“ nominante, aktorė ir dainininkė nusprendė netrukus palikti sceną.

Gavusi kosmetologijos licenciją, ji tapo profesionalia vizažiste „Superstar Salon“ salone Niujorke.

Stopkadro nuotr./Miuzikle „Lakas plaukams“ sužibėjusi Nikki Blonsky
Stopkadro nuotr./Miuzikle „Lakas plaukams“ sužibėjusi Nikki Blonsky

Seriale „Malkolmas vidurinysis“ mažąjį brolį įkūnijęs Erikas Per Sullivanas

Seriale Erikas išgarsėjo dėl mažojo Dewey vaidmens, kuris krėtė įvairias išdaigas, pokštus ir kitus kuriozus. Netrukus po to, kai baigėsi populiarusis serialas, aktorius 2009 m. pasitraukė iš televizijos. Vėliau jis studijavo Pietų Kalifornijos universitete.

Aktorius, kuriam dabar 30 metų, po serialo pasirodydavo tik epizodiniuose vaidmenyse ir įgarsindavo kelis filmukus. O kaip jis dabar laikosi? Iki šiol nėra aišku. Gerbėjai atrado tik jo instagramo paskyrą.

Stopkadro nuotr./Serialo „Malkolmas vidurinysis“ mažasis brolis Erikas Per Sullivanas
Stopkadro nuotr./Serialo „Malkolmas vidurinysis“ mažasis brolis Erikas Per Sullivanas

Seriale „Roko stovykla“ vaidinęs Kevinas Jonas

Amerikiečių grupės „Jonas Brothers“ dainos prieš daugiau nei 10 metų siekė radijo stočių top viršūnes, tačiau mažai kas įtarė, kad jų narys Kevinas Jonas buvo populiaraus serialo „Roko stovykla“ dalis.

Visgi Kevinui buvo sunku susidoroti su dėmesiu, o ypač tada, kai šalia buvo dar kiti įžymūs broliai. Tad jis nusprendė nuo vaidybos atsiriboti ir kuriam laikui padaryti pertrauką nuo visuomenės akių.

Dabar 33-ies Kevinas dirba rangovu, yra dviejų vaikų tėvas, turintis namų statybos įmonę „Jonas Werner Fine Custom Homes“.

Stopkadro nuotr./Kevinas Jonas seriale „Camp Rock“
Stopkadro nuotr./Kevinas Jonas seriale „Camp Rock“

Olsen dvynukės ir serialas „Pilna troba“

Dabar jos puošia populiarių žurnalų viršelius, o mados savaitės be jų pasirodymo neapsieina. Visgi Mary Kate ir Ashley Olsen vaikystėje sulaukdavo netgi daugiau simpatijų.

Amerikiečiai apie dvynukes sužinojo iš populiarios komedijos „Pilna troba“. Vėliau Mary Kate ir Ashley vaidino dar keliuose paauglių filmuose, o jau 2010-iais visiškai atsisakė vaidybos.

Tačiau nuo visuomenės akių jos nedingo – merginos tapo garsiomis dizainerėmis. Joms priklauso prabangių drabužių linija „The Row“.

Vida Press nuotr./Ashley Olsen ir Mary-Kate Olsen
Vida Press nuotr./Ashley Olsen ir Mary-Kate Olsen

„Brangioji, aš sumažinau vaikus“ ir „Vaiduoklių medžiotojai“ vaidinęs Rickas Moranis

Prieš daugiau nei 30 metų aktorių Ricką Moranį buvo galima pamatyti bene kiekvienoje amerikiečių komedijoje. Labiausiai jis išgarsėjo dėl „Vaiduoklių medžiotojai“ ir „Brangioji, aš sumažinau vaikus“.

Vis dėlto jo karjera kine baigėsi po žmonos Ann Belsky mirties 1991 m. Dėl vėžio netekęs mylimo žmogaus, Rickas nusprendė mesti vaidybą. Nuo tada jis visą dėmesį skyrė tik savo vaikams.

68-erių Rickas trumpam grįžo į kiną dėl filmo „Brangioji, aš sumažinau vaikus“ tęsinio.

Stopkadro nuotr./„Vaiduoklių medžiotojai“ aktorius Rickas Moranis
Stopkadro nuotr./„Vaiduoklių medžiotojai“ aktorius Rickas Moranis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas