Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 17

30-ies metų scenoje sukaktį Andrius Mamontovas minės kelionę laiku žyminčiuose koncertuose

Pirmadienio popietę į sostinės viešbutį „Kempinski Hotel Cathedral Square“ Andrius Mamontovas žurnalistus sukvietė žadėdamas pasakojimą apie paties sukonstruotą laiko mašiną. Tačiau neapsigaukite – tiesiogine to žodžio prasme keliauti laiku mums vis dar nepavyks, ir A.Mamontovui laurai už tūkstantmečio atradimą neteks: taip mįslingai muzikantas pavadino net keturis grandiozinius savo koncertus, skirtus paminėti jo 30-ies metų scenoje sukaktį.
Andrius Mamontovas
Andrius Mamontovas / Luko Balandžio nuotr.

Mįslingą pasakojimą dainininkas pradėjo lentoje surašydamas sau reikšmingas datas. „1983 – tie metai, kai aš kartu su keliais draugais pirmąkart užlipau į sceną. Mūsų grupė vadinosi „Sunki muzika“, 1984 ji pasivadino „Foje“, – muzikinės karjeros eiliškumą pasakoti ėmė muzikantas, pažymėdamas savo kaip solisto karjeros pradžią, pirmąjį albumą ir kitas datas.

„2013-ieji – ypatingi metai. Tai bus 30 metų, kai esu scenoje, todėl viso per juos surengsime keturis didžiulius koncertus“, – susibūrimo priežastį galų gale atskleidė A.Mamontovas. Visi keturi šventiniai koncertai įvyks 2013-ųjų spalio mėnesį.

Grįš į praeitį

Muzikantas tikino, jog šie keturi šventiniai koncertai primins tikrą kelionę laiku – nuo šiandienos iki pat 1983-iųjų. „Nenoriu kartoti tradicinės jubiliejinės koncertų formos, kai į juos kviečiami kažkokie kiti atlikėjai. Į savo koncertus kviesiu visus tuos, kurie kartu su manimi kūrė gerus darbus ir įdomius dalykus“, – pasakojo muzikantas ir pabrėžė, kad kartu su juo scenose pasirodys ne tik kartu groję muzikantai, bet ir apšvietėjai, garsistai ir kiti.

Luko Balandžio nuotr./Andrius Mamontovas
Luko Balandžio nuotr./Andrius Mamontovas

Muzikantas dar nenusprendė, kurios dainos skambės šiuose koncertuose, tačiau svarsto, jog vertėtų atlikti pačius įsimintiniausius hitus. „Turiu apie 200 išleistų dainų. 50 – 60 dainų yra populiarios ir žinomos, todėl turiu gerą pasirinkimą. Džiaugiuosi, kad savo laiku nesėdėjau rankų sudėjęs“, – sakė A.Mamontovas.

Muzikantas nesibodėjo šmaikštauti.„Pagal mano planą, koncerto pabaigoje turėčiau tapti šiou jaunuoliu“, – juokavo A.Mamontovas, rodydamas savo jaunystės nuotrauką, užfiksuotą jam pradėjus rašyti pirmąsias dainas.

Vis dėlto A.Mamontovas gerbėjų prašo nesusipainioti. „Tai nėra „Foje“ 30-metis. Tai Andriaus Mamontovo veiklos scenoje 30-metis, tačiau didelę dalį šių metų sudarė „Fojė“, – pabrėžė jis ir pridūrė, kad šie keturi koncertai ateinančiais metais bus vieninteliai jo pasirodymai Lietuvoje. Visi kiti jo pasirodymai planuojami užsienyje – muzikantas ketina pasirodyti Kinijos, Šanchajaus lietuviams.

Žurnalistams suklusus, ar tik šis jubiliejinių koncertų turas nebus A.Mamontovo karjeros pabaiga, muzikantas suskubo nuraminti: „Po koncertų kursiu toliau. Tiesiog šiuo metu jokių planų po to neturiu – planai iki spalio mėnesio man jau yra daug“, – sakė muzikantas žadėdamas, jog po šių koncertų svarstoma išleisti ir geriausių dainų rinkinius.

Bilietais į šventinius A.Mamontovo koncertus bus pradėta prekiauti po Naujųjų metų, anot muzikanto, jų kaina bus priimtina gerbėjams, bus prekiaujama vien stovimomis vietomis.

VIDEO: Andriaus Mamontovo spaudos konferencija

A.Mamontovo šventinių koncertų datos 2013-aisiais:

Spalio 5-oji – Klaipėda
Spalio 12 – Kaunas
Spalio 19 – Šiauliai
Spalio  26 – Vilnius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas