Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
05 07

„Bolt“ eksperimentas su šalmais paspirtukininkams: kiek pavogta per keturias savaites?

„Bolt“ platformos eksperimentas, kaip prie paspirtukų buvo siūloma naudotis ir šalmais, naujas žingsnis, siekiant sumažinti nukentėjusių paspirtukininkų skaičių. Tačiau šią savaitę suskaičiavę likusius šalmus, bendrovės darbuotojai abstulbo.
„Bolt“  šalmas
„Bolt“ šalmas / Bolt iliustr.

Daugiau apie paspirtukus, motociklus ir automobilius – rubrikoje GAZAS.LT.

Dar 2020 m. Kaune „Bolt“ (su rėmėjais „Dynamit“) inicijavo šalmų dalijimo akciją paspirtukininkams, norėdama pripratinti vartotojus prie šio saugumo relikto.

Tačiau visų juk neapdalinsi. Todėl šiemet Vilniuje prie „Bolt“ paspirtukų buvo pakabinta 600 šalmų, kuriais vartotojai turėjo pasidalinti. Ne išsivežti namo, o pasinaudoję padėti į vietą kartu su paspirtuku.

Iniciatyvos imtasi Seime svarstant Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisas, kuriomis norima įvesti privalomą šalmų dėvėjimą mikrojudumo priemonių, pavyzdžiui, elektrinių paspirtukų ir elektrinių dviračių, naudotojams. Planuojama, kad iki gegužės pabaigos Vilniuje šalmai bus prisegti maždaug prie tūkstančio paspirtukų.

Kaip tai veikia?

Vilniaus mieste kelionę paspirtuku pradedantys vairuotojai „Bolt“ programėlėje mato raginimą dėvėti šalmą, jei šis yra užkabintas ant paspirtuko, o kelionės pabaigoje gauna priminimą šalmą vėl užkabinti ant paspirtuko, kad juo galėtų pasinaudoti kitas vairuotojas.

Kokie šios iniciatyvos rezultatai, praėjus mėnesiui?

Benas Jurlovas, „Bolt“ dalijimosi paslaugų operacijų vadovas Lietuvoje, vos prasidėjus bandomajam šalmų projektui, sakė, kad pastebėjo, jog dalis šalmų dingsta. „Taip pat girdime išreiškiamą kai kurių klientų nenorą dėvėti šalmo, kuriuo tenka dalytis su nepažįstamais žmonėmis, ir susirūpinimą dėl higienos. Šalmų higieną Vilniaus mieste prižiūri tiek speciali „Bolt Patrol“ komanda, kuri rūpinasi tvarkingu elektrinių paspirtukų ir dviračių naudojimu mieste, tiek mūsų transporto priemonių sandėlio darbuotojai“, – komentavo „Bolt“ atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius