Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antro „eEuro 2020“ atrankos etapo starte lietuviai patyrė tris pralaimėjimus iš galimų keturių

Lietuvos efutbolo rinktinė pirmadienį pradėjo pasirodymą antrame „eEuro 2020“ atrankos etape.
Lietuvos esporto rinktinė
„eEuro Football 2020“ čempionato logotipas / LFF nuotr.

Lietuvos efutbolo rinktinei atstovaujantys Edgaras Skrielius ir Donatas Grabarčiukas 2:3 nusileido danams, 3:6 turkams ir 1:6 ispanams.

Vienintelę pergalę mūsiškiai iškovojo prieš Kazachstaną – šis įveiktas 5:2.

Kol kas Lietuvos rinktinė yra surinkusi tris taškus ir rikiuojasi priešpaskutinėje vietoje. Pirmoje vietoje yra Ispanija, turinti 10 taškų, jiems ant kulnų mina 9 tšk. turintys danai, o trečioje vietoje esantys turkai turi 5.

Primename, jog iš antro atrankos etapo į pagrindinį „eEuro 2020“ turnyrą keliaus po tris geriausiai grupėse pasirodžiusias rinktines. Ten šešiolika stipriausių Europos komandų kovos dėl 100 tūkst. eurų prizinio fondo.

Rungtynių eiga:

Lietuva 2 – 3 Danija

Rungtynės lietuviams prasidėjo labai nesėkmingai – jau dvyliktą minutę po mūsiškių klaidos aikštės viduryje danai išsiveržė į priekį 1:0. 37-ą min. tas pats Bruunas Larsenas smūgiu iš už baudos aikštelės ribų padvigubino varžovų persvarą, o netrukus Christianas Eriksenas lietuvius nokautavo 3:0.

Antrosiose rungtynėse danui sekėsi išlaikyti persvarą. Visgi antrajame kėlinyje P.Golubickas sušvelnino atsilikimą dviem įvarčiais, o 81-ą minutę įvartį pelnęs V.Andriuškevičius sukūrė viltį išplėšti lygiąsias. Visgi iki rungtynių pabaigos D.Grabarčiukui nepavyko pasižymėti trečią kartą ir lietuviai danams bendru rezultatu nusileido 2:3.

Lietuva 5 – 2 Kazachstanas

25-ą minutę po absurdiškos D.Grabarčiuko klaidos su vartininku kazachstaniečiai pirmavo 2:0. Visgi 34-ą minutę lietuviams nusišypsojo laimė ir rezultatą sušvelnino K.Laukžemis. Pirmosios rungtynės baigėsi 2:2 – antrą įvartį Lietuvos gretose 72-ą min. mušė D.Petravičius.

Antrajame mače Lietuvos rinktinė demonstravo visišką dominavimą, tačiau pirmą įvartį pelnyti pavyko tik 49-ą minutę. Iki rungtynių pabaigos D.Grabarčiukas toliau diktavo sąlygas ir pergalę iškovojo rezultatu 3:0. Bendras rezultatas – 5:2.

Lietuva 3 – 6 Turkija

Pirmasis susitikimas iki 37-os minutės vyko ramiai, tačiau tada prasidėjo tikra įvarčių pasiutpolkė – jie krito vienas po kito. Deja, šioje fiestoje lietuviai atliko nugalėtųjų vaidmenį. Pirmąsias savo rungtynes žaidęs Edgaras Skrielius varžovui iš Turkijos nusileido 2:4.

Nesėkmingai susiklostė ir antrosios rungtynės su turkais – šįkart žaidęs D.Grabarčiukas patyrė pralaimėjimą rezultatu 1:2. Bendras rezultatas – 3:6.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai