Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Bleiz“ – antrojo Topo Centro „Amber Clutch by OMEN“ lygos sezono čempionai

Baigėsi antrasis 15min Esports namų organizuotas lygos „Amber Clutch“ sezonas. Grandioziniame LAN formatu vykusiame finale po pakankamai atkaklios kovos čempionais tapo komanda „Bleiz“, įveikusi savo varžovus „AFTER PARTY“ rezultatu 2:0 (22:20, 16:3).
Esporto lygos finalas
Esporto lygos finalas / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Gruodžio 11 dieną „CyberX“ arenoje vyko didžiausios lietuviškos lygos „Amber Clutch“ grandiozinis finalas. Jame susitiko „Bleiz“ ir „AFTER PARTY“ komandos.

„Bleiz“ komanda nuo pat lygos pradžios buvo laikoma viena iš favoričių kelti nugalėtojų taurę sezono pabaigoje. Komanda turi Lietuvos esporto scenoje jau pakankamai žinomus žaidėjus „CagXD“, „SlokkerR“, „maty“ ir „prochą“, prie kurių taip pat prisidėjo labai stipriai pastaruoju metu žaidžiantis „spardaus“. Dar vienas komandos pranašumas - patirtis žaidžiant gyvuose renginiuose. Komandos žaidėjai jau daugybę kartų žaidė įvairiuose LAN formato renginiuose, o kartais pasirodydavo ir ant scenos.

Gretos Skaraitienės / 15min nuotr./Esporto lygos finalas
Gretos Skaraitienės / 15min nuotr./Esporto lygos finalas

„AFTER PARTY“ komanda šiame sezone turbūt labiausiai paneigė visas prognozes apie savo pasirodymą. Sezono metu nugalėję „Bleiz“ ir nusileidę tik „LastWind“ organizacijai, pusfinalių etape sugebėjo revanšuotis pastariesiems ir prasiskinti sau kelią į finalą. Daugeliui komandos žaidėjų tai buvo pirmasis gyvas esporto renginys.

Gretos Skaraitienės / 15min nuotr./Esporto lygos finalas
Gretos Skaraitienės / 15min nuotr./Esporto lygos finalas

Finalas prasidėjo žemėlapyje „Mirage“. „Bleiz“ turėjo puikų startą, bet „AFTER PARTY“ penketukas sugebėjo išlyginti rezultatą. Kaskart „Bleiz“ pabėgus šiek tiek į priekį varžovai grįždavo atgal ir viskas neišsisprendė per reguliarų laiką. Prireikė net dviejų pratęsimų, kurių pabaigoje Armandas „maty“ Kneita, puikiai sužaidęs vienas prieš du situaciją sugebėjo užbaigti žemėlapį.

Antrajame žemėlapyje „Vertigo“ „Bleiz“ pasipriešinimo nesulaukė ir varžovus tiesiog triuškino raundas po raundo. Žemėlapis baigėsi 16:3, o lygos čempionais tapo „Bleiz“.

Gretos Skaraitienės / 15min nuotr./Esporto lygos finalas
Gretos Skaraitienės / 15min nuotr./Esporto lygos finalas

Laimėtojams atiteko nugalėtojų taurė, HP OMEN monitoriai ir 300 eurų piniginis prizas. Antrosios vietos laimėtojai „AFTER PARTY“ buvo apdovanoti „OMEN Mindframe“ ausinėmis ir 200 eurų piniginiu prizu.

Čempionų komandos kapitonas Marius „CagXD“ Michailov interviu minėjo, kad komanda žada žaisti toliau ir laukia lygos trečiojo sezono.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas