Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dauguma lietuvių pateko į „Valorant“ Europos čempionato atkrintamąsias!

Baigėsi stipriausios „Valorant“ Europos ir Artimųjų Rytų lygos „Champions Tour 2023: EMEA League“ reguliarusis sezonas. Jame varžėsi 4 lietuviai, atstovaujantys 3 skirtingas komandas. Trims iš keturių lietuvių pavyko prasibrauti į kitą etapą.
Lietuvos Valorant žaidėjai
Lietuvos Valorant žaidėjai

10 geriausių regiono komandų varžėsi dėl 6 kelialapių į atkrintamųjų varžybų etapą. Keturios geriausios atkrintamųjų etapo komandos užsitikrins teisę dalyvauti pasauliniame „Masters“ čempionate, kuris vyks Tokijuje, birželio 11-26 d.

Lietuvos atstovus galima atrasti trijose iš dešimt Europos ir Artimųjų Rytų lygos komandų. Žygimantas „Nukkye“ Chmieliauskas žaidžia už „Giants Gaming“, o Ričardas „Boo“ Lukaševičius už „Heretics“ komandą. Tuo tarpu „Vitality“ organizaciją atstovauja net du lietuviai – Tomas „Destrian“ Linikas ir Jokūbas „Cender“ Labutis.

Visą sezoną solidžiai atrodžiusiems „Giants Gaming“ ir „Team Vitality“ pavyko patekti į atkrintamųjų etapą. Ž. Chmieliausko atstovaujama komanda liko ketvirtoje vietoje su 5 pergalėmis ir 4 pralaimėjimais, o T. Liniko ir J. Labučio ekipa, surinkusi viena pergale mažiau – šeštoje. „Team Heretics“ su 2 pergalėmis ir 7 pralaimėjimais liko aštunti.

"vlr.gg" nuotr./„Champions Tour 2023: EMEA League" turnyrinė lentelė
"vlr.gg" nuotr./„Champions Tour 2023: EMEA League" turnyrinė lentelė

Paskutiniuose reguliaraus sezono turuose matėme lietuvių dvikovą. „Giants Gaming“ rezultatu 2:1 (Lotus 13:6, Split 10:13, Ascend 13:10) palaužė „Vitality“, iškovodama itin svarbią ketvirtą pergalę. Iš trijų lietuvių geriausiai atrodė Žygimantas „Nukkye“ Chmieliauskas, surinkęs 213 ACS reitingą. Kitoje dvikovoje tarp „Vitality“ ir „Heretics“ žūtbutinę pergalę rezultatu 2:0 (Haven 13:10, Lotus 15:13) iškovojo „Vitality“, taip užsitikrindami kelialapį į atkrintamąsias.

Atkrintamųjų etapas prasidėjo gegužės 23 d. ir baigsis gegužės 28 d. Deja, bet pirmose atkrintamųjų varžybose abi lietuvių atstovaujamos komandos pralaimėjo. Pirmame ture „Giants Gaming“ nusileido „FUT Esports“ 0:2 (Haven 5-13, Ascent 12-14), o „Vitality“ po itin įtemptos kovos nusileido prieš „Team Liquid“ 1:2 (Lotus 13:6, Bind 11:13, Ascent 11:13).

"vlr.gg" nuotr./„Champions Tour 2023: EMEA League“ turnyrinė lentelė
"vlr.gg" nuotr./„Champions Tour 2023: EMEA League“ turnyrinė lentelė

Vis dėlto abi komandos dar neiškrito iš turnyro ir turės progą užsitikrinti kelialapį į pasaulio čempionatą. Tiesa, jie nebegalės pralaimėti nei vienų likusių varžybų. Kitas rungtynes lietuviai žais gegužės 25 d. Jos taip pat vyks formatu iki 2 varžybų pergalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento