Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„EA“ persigalvojo: „My Wedding Stories“ išleis Rusijoje

Visai neseniai rašiau apie tai, kad „EA“ buvo nusprendę naujo „SIMS 4“ papildymo „My Wedding Stories“, kuriame galima sukurti ne tik įprastą, bet ir LGBT šeimą, neišleisti Rusijoje. Bet, praėjus tik kelioms dienoms, buvo persigalvota.
My Wedding Stories
My Wedding Stories

Tai, kad Rusijoje yra priimtas griežtas, prieš LGBT priimtas įstatymas, daugeliui tikriausiai nėra naujiena. Šioje šalyje negalima jokia komunikacija ar turinys, kuriame „propaguojama“ kitokia, nei „tradicinė“ šeimos forma, jei toks turinys prieinamas nepilnamečiams. Kadangi tai kontroliuoti labai sunku, Rusijoje labai dažnai bet kas, kas susiję su homoseksualumu gali būti ir traktuojama kaip pažeidimas. Šio įstatymo nesilaikantys verslo subjektai rizikuoja ne tik gauti baudą, bet ir laikinai arba ir visam laikui netekti galimybės tęsti verslo veiklą Rusijos federacijos riboje.

Kaip tik todėl praeitą savaitę „EA“ pareiškė, jog „My Wedding Stories“ papildymas Rusijoje nebus išleistas. Pranešime spaudai buvo pasakyta, jog „EA“ nepritaria šalies įstatymams, tačiau jiems prieštarauti neketina. Įdomu tai, kad šis papildymas yra „SIMS 4“ dalis, o šiame žaidime taip pat galima tuoktis tos pačios lyties asmenims. Reklamuojant bei pardavinėjant šį žaidimą, „EA“ nepatyrė jokių sunkumų ir prie homofobiškų šalies įstatymų nesitaikė. Kaip tik dėl to „SIMS“ kūrėjai bei platintojai ir susilaukė didelės kritikos ir buvo apkaltinti ne atvira komunikacija, o bandymu pataikauti žmogaus teises varžantiems įstatymams.

„EA“ viešųjų ryšių komanda, reaguodama į Rusijos ir daugybės kitų šalių žaidėjų bendruomenių nuomones pareiškė, kad visgi išleis „My Wedding Stories“ nė kiek nekoreguodami originalaus jo turinio. Papildomo rinkodaros kampanija, kurios pagrindinė ašis yra moterų, Kamilės ir Dominikos vestuvės, taip pat nebus pakeista.

Panašu, kad šį kartą „EA“ norėjo žaisti saugiai ir netampyti Rusijos institutucijoms nervų – kai situacija tarp šios šalies ir Vakarų tik aštrėja, labai tikėtina, kad tai, į ką anksčiau buvo žiūrima pro pirštus, gali būti traktuojama visai kitaip. Smagu tai, kad „EA“ neatlaikė „SIMS 4“ bendruomenės spaudimo ir vis viena pasirinko teisingą, nors ir sunkesnį kelią. Žinoma, būtų buvę dar smagiau, jei tai būtų padaryta savo noru. Taigi, tiems, kas sako, jog jų balsas nieko nereiškia – tai puikus pavyzdys.

O mes galime tik džiaugtis, jog mūsų neriboja tokie įstatymai. Jei norėsite pažaisti „SIMS 4“ papildymą „My Wedding Stories“, užsukite į mūsų partnerio „Topo centras“ tinklalapį – ten rasite visas platformas ir įrenginius, kurių pagalba galėsite žaisti šį „SIMS“ leidimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento