Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„eEuro 2020“ apžvalga: ar Lietuvai pavyks įveikti atrankos etapą?

Pirmadienį „eEuro 2020“ čempionato atranką baigs paskutinės 30 komandų, tarp jų – ir visus šansus bent į papildomą atrankos turnyrą patekti turinti Lietuvos rinktinė.
Lietuvos esporto rinktinė
Lietuvos esporto rinktinė / LFF nuotr.

Pirmadienį atrankos etapą užbaigs ir Lietuvos rinktinė – ji F grupėje kausis su Šiaurės Airijos, Kosovo, Sakartvelo ir Baltarusijos rinktinėmis.

Vos ištraukus burtus buvo aišku, jog šioje grupėje galima tikėtis bet ko. Tokia situacija išliko ir po pirmojo rato. Šiuo metu pirmą ir antrą vietas užima po 9 taškus turinčios Baltarusijos ir Sakartvelo rinktinės, tačiau priešpaskutinėje vietoje esanti Lietuva nuo lyderių atsilieka viso labo trimis taškais.

G grupėje pirmajame atrankos rate jokių stebuklų ar sensacijų nebuvo – čia su 15 taškų pirmauja Vokietija, kuriai atstovauja visa „eFootball.Pro“ lygoje rungtyniaujančios „Schalke 04“ sudėtis. Antroje vietoje yra turkai, turintys 12 tšk. Trečia-penkta vietomis su 6 tšk. dalijasi Vengrija, Bulgarija ir Estija, tačiau iš lyderių pozicijos vokiečių ir turkų šioms komandoms išstumti greičiausiai nepavyks.

Italijai „eEuro“ atrankoje neatstovauja nė vienas žymiosios „Juventus“ komandos „eFootball.Pro“ lygos žaidėjas, tačiau 13 taškų turinti komanda vis tiek užima pirmą vietą H grupėje. Visgi italams į nugarą alsuoja Juodkalnija ir Ukraina, atitinkamai turinčios 11 ir 10 tšk. Jos pirmadienį bandys išstumti talentinguosius italus iš pirmosios pozicijos, tačiau tą padaryti bus labai sunku.

Sudėtyje turintys žymiuosius „eFootball.Pro“ žaidėjus „INDOMINATOR“ („Celtic“) ir „E_c_oneill“ („Manchester United“), Nyderlandai yra akivaizdūs I grupės favoritai. Nors visas pergales pirmame rate iškovojusią komandą teoriškai dar gali išstumti 10 taškų turinčios Švedija ir Danija, šios rinktinės greičiausiai kovos tik dėl antros vietos.

Prancūzija yra ne tik J grupės, bet ir viso „eEuro 2020“ čempionato favoritė. Joje žaidžia talentingieji „Usmakabyle“ ir „Lotfi“, savo atstovaujamą „Monaco“ klubą sėkmingai laikantys pirmoje „eFootball.Pro“ lygos vietoje. Šiuo metu grupėje Prancūzija turi 15, antroje vietoje esanti Kroatija – 12, o trečią vietą užimantys belgai – 7 tšk. Maža tikimybė, jog šis išsidėstymas pasikeis ir po antrojo atrankos rato.

Primename, jog į „eEuro 2020“ finalinį etapą tiesiogiai pateks tik 10 grupės nugalėtojų. Antrąsias vietas užėmusios komandos turės žaisti papildomame atrankos turnyre.

Jame komandos bus suskirstytos į dvi grupes po šešias komandas. Į „eEuro 2020“ aštuntfinalius iš kiekvienos grupės pateks po tris geriausiai pasirodžiusias rinktines.

Papildomas atrankos turnyras vyks gegužės 4 ir 11 dienomis. „eEuro 2020“ finalinis etapas – birželio 10-11 d.

Pirmadienį tiesioginę Lietuvos rinktinės kovų transliaciją galėsite stebėti LFF „Youtube“ kanale arba „Esports namai“ portale. Rungtynės prasidės 18.00 mūsų laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai