Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„FaZe Clan“ – 17-ojo „ESL Pro“ lygos čempionai

Daugiau nei keturias savaites Maltoje vykusi „ESL Pro League“ 17-ojo sezono CS:GO lyga galiausiai baigėsi. Šįkart stipriausia šio turnyro komanda tapo „FaZe Clan“, surinkę tarptautinį penketuką.
„FaZe Clan“
„FaZe Clan“ / HLTV nuotr.

Kovo 21-ąja startavo pirmenybių atkrintamųjų stadija. Čia kovas pradėjo 8 CS:GO ekipos, po grupių etapo žengusios toliau kovoje dėl daugiau nei 800 tūkstančių JAV dolerių prizinio fondo liūto dalies.

Pirmosiose „play-off“ rungtynėse galima būtų išskirti brazilų „PaiN“ laimėjimą prieš amerikiečius „Liquid“, kurie šiuo metu yra 5-oje pasaulinio CS:GO reitingo vietoje. Tiesa, šios ekipos žaidėjas, latvis Mareksas „Yekindar“ Galinskis prieš turnyrą užsiminė, jog treniravimosi sąlygos su komandos draugais iš JAV buvo beveik neįmanomos dėl per didelių atstumų tarp žaidėjų.

Antrojoje atkrintamųjų stadijoje išvydome bene didžiausią sensaciją - ką tik „IEM Katowice 2023“ čempionais tapę, ir pasauliniame reitinge pirmąją vietą užimantys „G2“ prapylė savo mačą suomių organizacijos „ENCE“ kolektyvui. Tuo tarpu paskutinio „IEM Rio Major 2022“ čempionai „Outsiders“ vis neatranda savojo žaidimo - šįkart jie krito prieš ukrainiečių „Natus Vincere“. Šiame etape į priekį taip pat žengė tarptautinis kolektyvas „FaZe“, kurie tiesiog nušlavė brazilų „FURIA“.

Ketvirtfinalyje tie patys „FaZe“ susitvarkė su grupių etape puikiai pasirodžiusiais rusais „FORZE“, tuo tarpu „ENCE“ dar kartą pademonstravo, jog „ESL Pro“ lygose visad pasiekia savo formos viršūnę - šįkart jų aukomis tapo „Vitality“, prie kurių atkrintamųjų etapui po vaiko gimimo prisijungė Peteris „dupreeh“ Rassmusenas. Į pusfinalį taip pat žengė „Natus Vincere“ ir „Cloud9“.

Pastarasis rusų kolektyvas ir buvo ta komanda, kuri galiausiai sustabdė „ENCE“. Po atkaklios kovos „Cloud9“ 2-1 nugalėjo savo varžovus. Tokiu pačiu rezultatu „FaZe“ patiesė „Natus Vincere“, kurių susitikimai didžiausiuose CS:GO turnyruose jau tapo klasika.

ESL nuotr./„Cloud9“ kapitonas „nafany“
ESL nuotr./„Cloud9“ kapitonas „nafany“

Didžiajame finale, kuris vyko sekmadienį, komandos žaidė iki trijų pergalių žemėlapiuose (best-of-5). Pirmuosius du žemėlapius laimėję „FaZe“ stipriai priartėjo prie savojo tikslo - ne tik „ESL Pro League“ 17-ojo sezono čempionų vardo, bet ir „Intel Grand Slam“ titulo, kuris įteikiamas komandai per kalendorinius metus laiminčiai bent 4 top lygio „ESL“ rengtus turnyrus.

Po šalto dušo rusai „Cloud9“ atsitiesė ir laimėję „Mirage“ žemėlapyje sušvelnino rezultatą. Tiesą, tai buvo paskutinis jų laimėtas žemėlapis turnyre, mat sekančiame „FaZe“ užbaigė pradėtą darbą ir kėlė į viršų „ESL Pro League S17“ trofėjų.

Taip pat „FaZe“ iškovojo ir jau minėtą „Intel Grand Slam“ - tai buvo jų ketvirtasis „ESL“ turnyrų titulas. „FaZe“ tapo tokia ketvirta komanda, o jų žaidėjas Russelas „Twistzz“ Van Dulkenas tapo pirmuoju tokiu padariusiu tai su dviem skirtingomis komandomis. Tuo tarpu estas Robinas „ropz“ Koolas iškovojo 17-ojo sezono „ESL Pro League“ naudingiausio žaidėjo prizą. Tai jis padarė jau trečią kartą šios lygos istorijoje.

ESL nuotr./„ropz“ su MVP titulu
ESL nuotr./„ropz“ su MVP titulu

Galutinis „ESL Pro League“ top4:

1. „FaZe“ - 200 000$

2. „Cloud9“ - 90 000$

3-4. „Natus Vincere“ - 50 000$

3-4. „ENCE“ - 50 000$

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas