Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„FaZe Clan“ – pirmojo CS2 turnyro „IEM Sydney“ čempionai

Pirmasis CS2 turnyras galiausiai užsibaigė ir čia šįkart čempionų titulą kėlė „FaZe Clan“ kolektyvas su dviem Baltijos šalių atstovais sudėtyje.
„FaZe“ narys, estas „ropz“
„FaZe“ narys, estas „ropz“ / HLTV nuotr.

Robino „ropz“ Koolo ir Helvijso „broky“ Saukantso ekipa savo žygį čempionų vardo link pradėjo pergale prieš Justino „jL“ Lekavičiaus „Natus Vincere“.

Patekęs į ketvirfinalį šis tarptautinis penketukas susitiko su pastaruoju metu tikrai gerą formą demonstruojančiais „ENCE“. Vis dėlto, „FaZe“ panašu, jog buvo išsibėgėję kaip reikalas ir tiesiog nušlavė savo varžovus. „ENCE“ per du žemėlapius sugebėjo laimėti vos 5 raundus o „anubis“ buvo sutriuškinti net 0-13. Tai tapo pirmuoju sausu rezultatu CS2 eroje, bei pirmaja „FaZe“ pergale prieš „ENCE“ šiais metais.

HLTV nuotr./latvis „broky“
HLTV nuotr./latvis „broky“

Sekančiu „FaZe“ varžovu, jau pusfinalyje, tapo „MOUZ“ penketukas. Ir čia „ropz“ ir „broky“ vedini jie susitvarkė gan lengvai 13-4 ir 13-9 per du žemėlapius.

Kitoje krepšelio pusėje po pergalės ketvirtfinalyje prieš rusus „BetBoom“, amerikiečių „Complexity“ pateikė staigmeną pusfinalyje eliminuodami „G2 Esports“.

Finalas, kuris europiečiams pagal laiką šiek tiek buvo nepatogus, mat skiriasi laiko juostos, prasidėjo šiandien 10:30 Lietuvos laiku. „Complexity“ pirmieji smogė ir nugalėjo „FaZe“ savajame pasirinkime „overpass“ 13-11. Pastarieji atsakė tuo pačiu, laimėdami „nuke“ 13-10. Viskas susivedė į lemiamą, „ancient“ žemėlapį ir žiūrovai išvydo reginį, kurį tikimąsi visuomet išvysti didžiuosiuose turnyrų finaluose. Komandos atkakliai kovojo pabaigoje abejos ekipos surinko po vienodą kiekį laimėtų raundų – prasidėjo pratęsimas. Po jo ir vėl ekipos buvo su vienodais skaičiais tablo, kas reiškė, jog žaidimas bus tęsiamas ir teisėjai paskelbė antrą pratęsimą. Ir galiausiai antrajame pratęsime puikiai sužaidę teroristų pusę pergalę šventė „FaZe“ penketukas. Jie tapo pirmaisiais laimėjusiais CS2 žaidimo „LAN“ turnyrą. Havardas „rain“ Nygaardas buvo išrinktas naudingiausiu turnyro žaidėju, o „FaZe“ buvo įteiktas 100 tūkstančių JAV dolerių prizas bei kelialapis į „IEM Katowice 2024“.

„Intel Extreme Masters Sydney 2023“:

1. „FaZe Clan“

2. „Complexity“

3-4. „MOUZ“

3-4. „G2 Esports“

5-6. „ENCE“

5-6. „BetBoom“

Priminsime, jog Justino „jL“ Lekavičiaus „NAVI“ šiame turnyre turėjo verstis bei Oleksandro „s1mple“ Kostylievo ir užėmė 9-12 vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito