Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

„FPS“ – kuo daugiau, tuo geriau?

„FPS“ (trumpinys iš anglų kalbos termino „frames per second“) ne tik jūsų žaidžiamam žaidimui suteikia tą „kaip per sviestą“ jausmą, bet ir daug greičiau leidžia sureaguoti į aplinkos pokyčius, taigi ir atlikti tam tikrus veiksmus. Šis rodiklis yra itin aktualus „competitive“ tipo šaudyklėms, tokios kaip „CS:GO“, „Valorant“ ar „Overwatch“. Bet ar tikrai daugiau yra geriau?
FPS palyginimas
FPS palyginimas

Jei kalbėtume paprastai, tai „FPS“ (trumpinys iš anglų kalbos termino „frames per second“) rodiklis parodo, kiek kadrų pasikeičia per vieną sekundę. Kai nueinate į kino teatrą, jums dažniausiai rodomas senamadiškas 24 kadrų per sekundę formatas. Ir taip, sekundė yra labai nedidelis laiko tarpas, tad atrodo, kad 24 kadrai mūsų akiai yra tikrai daug. Koks skirtumas, ar tų kadrų bus 60, 120 ar 240? Juk akis tikriausiai "nepamatys" jokio skirtumo.

Tačiau, skirtumas yra ir tai tikrai nėra naujiena daugeliui, net ir laisvalaikiu žaidžiančių kompiuterinius žaidimus. Mažas „FPS“ yra tolygus prastam internetui – jūsų galimybė sureaguoti į priešininkų veiksmus išties stipriai sulėtėja, o kur dar su žemu „FPS“ siejami šalutinai reiškiniai – vaizdo „karpymas“, šokinėjantys priešų kūnai ir t.t. Tai sukelia, švelniai pasakius, susierzinimą.

Taigi, koks „FPS“ yra pakankamas? Atsakymas labai priklauso nuo to, ką ir kaip jūs žaidžiate. Ilgą laiko kompiuterinių žaidimų konsolėms sunkiai sekėsi pasiekti didesnį nei 30 „FPS“, tačiau dabar, su naująja karta, padėtis taisosi. Jei anksčiau pakenčiamu „FPS“ skaičiumi galėjome laikyti 60 kadrų per sekundę, tai dabar minimumas yra bent jau 120 kadrų per sekundę, nors profesionalai jau dabar žaidžia su ~400 kadrų per sekundę raiška (su personaliniais kompiuteriais).

Tokio tipo raišką galite gyvai išbandyti (jei neturite komputerio ir monitoriaus, kuris galėtų palaikyti tokius nustatymus) ir „Cyber X“ esporto arenoje, kur palaikome pastovūs ~400 „FPS“. Patikėkite manimi, vaizdo „švarumas“ yra visai kitame lygyje ir matomas tiesiog plika akimi (mano namų įranga „patempia“ vidutinius 240 „FPS“). Jei aukštą „FPS“ sujungsime ir su greitu internetu, turėsite tikrai rimtą techninę persvarą prieš priešininkus, kurie naudojasi senesnės kartos įranga ar prastu interneto ryšiu. Taigi tikrai taip - jei kalba eina apie „FPS“, kuo daugiau, tuo geriau.

Jei norite atsinaujinti savo vaizdo plokštę ar monitorių, užsukite į „Topo centrą“ kur rasite visą aibę prekių. Patikėkite, turėti aukštą „FPS“ yra nuostabu ir šio rodiklo nauda jau seniai pripažinta ne tik mėgėjų, bet ir profesionalų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius