Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Medinis „Apple – 1“ parduotas už 500 000 dolerių

Nėra neįprasta girdėti, kad „Apple“ yra per brangūs, kad jų siūlomas produktas, neatitinka prašomų pinigų. Ne, šį kartą nesileisime į ginčą, ar „Apple“ verti savo kainos, tačiau visai neseniai „senukas“ „Apple – 1“ aukcione buvo perduotas solidžią, 500 000 dolerių sumą.
"APPLE "
"APPLE "

„Apple – 1“ kompiuteris buvo pirmasis kompanijos pagamintas produktas. Tikriausiai šis faktas kalba pats už save ir jau darosi aiškiau, kodėl už seną, medine apdaila žvilgantį, tačiau šiais laikais praktiškai jokio funkcionalumo neturintį kompiuterį reikėtų mokėti tokią sumą pinigų.

Pasirodo, kad tokių „Apple – 1“ kompiuterių buvo pagaminta tik 200 vienetų. Juos sukūrė Styvas Wozniakas, surinko ir testavo pats Styvas Jobsas, Patty Jobs (Jobso sesuo) ir Danielis Kottke. Ir taip, kaip legenda apie įsikūrimą ir byloja, viskas buvo atlikta namų sąlygomis.

175 įrenginiai buvo parduoti už simbolinę 666 dolerių ir 66 centų kainą, kadangi kompiuterių kūrėjui Styvui Wozniakui labai patiko pasikartojantys skaitmenys skaičiuje. Net 50 jų „Apple – 1“ buvo parduota Paului Terrelliu, turėjusiam elektronikos parduotuvę. Tačiau, pats Paulas šiuo pirkiniu nebuvo labai patenkintas ir tik vargais negalais „Apple – 1“ pardavė, kai Styvas Jobsas jam pasiūlė juos pardavinėti su įvairiais papildomais priedais (kaip kad monitorius).

Tačiau pardavimai ėjosi sunkiai, ir Paului Terrelliu kilo idėja. Jis „Apple – 1“ „įvilko“ į koa medžio dėklus, kad jie pirkėjui atrodytų patrauklesni. Tuo metu koa mediena buvo pigi ir jos buvo lengva nusipirkti, o šiuo metu dėl intensyvaus kirtimo šis medis yra beveik išnykęs, tad retas ne tik „Apple – 1“, bet ir koa, kurio jis apvilktas. Pasirodo, kad yra tik 6 tokios komplektacijos vienetai. Aukciono pranešime spaudai pažymėta, kad parduotas „Apple – 1“ vis dar veikia ir puikia vykdo savo limituotas funkcijas.

Jei jūsų nedomina vintažiniai „Apple“ produktai, siūlome apsilankyti mūsų partnerių „Topo centras“ eletroninėje parduotuvėje ir išsirinkti modernų „Mac“ kompiuterį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas