Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Nordcurrent“ pajamos per 2022 metus augo 42 proc.

Didžiausios lietuviškos žaidimų kūrybos ir leidybos studijos „Nordcurrent“ pajamos 2022 metais siekė 89,05 mln. eurų ir augo 42 proc. lyginant su ankstesnių metų rezultatais (2021 – 62,75 mln. eurų).
Viktorija Trofimova
Viktorija Trofimova / "Nordcurrent" nuotr.

2022 metais žaidimų studija „Nordcurrent” ir toliau augo finansiškai. Neaudituotais duomenimis įmonės pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą bei amortizaciją (EBITDA) siekė 9,38 mln. eurų (2021 m. – 1,44 mln. eurų).

Viktorija Trofimova, „Nordcurrent“ vadovė, pastebi, kad nors globali mobiliųjų žaidimų rinka traukėsi apie 3 proc., studijai praėjusiais metais pavyko ir toliau garantuoti stabilų augimą.

„Išskirčiau dvi pagrindines priežastis, lėmusias mūsų augimą – sėkmingi naujų žaidimų pristatymai ir investicijos į ankstesnių žaidimų tobulinimą. 2022 metais išleidome du ilgai kurtus žaidimus. Simuliacijos pobūdžio žaidimas „Happy Clinic“ ir detektyvinis žaidimas „Murder By Choice“ pasaulinės auditorijos buvo sutikti ne tik itin gausiu parsisiuntimų skaičiumi, bet ir sėkmingi pajamų prasme.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./„Nordcurrent“ biuras Vilniuje
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./„Nordcurrent“ biuras Vilniuje

Svarbiu sėkmės faktoriumi tapo ir iki šiol išlaikytas studijos išleistų žaidimų stabilus augimas. Skyrėme daug dėmesio funkcijų tobulinimui bei naujo turinio kūrimui. 2021 metais išleisti žaidimai „Airplane Chefs“ ir „Pocket Styler“ pritraukė didžiules lojalių žaidėjų auditorijas. Todėl praėjusiais metais tobulinome jų funkcijas, kūrėme daugiau turinio, o tai lėmė jų pelningumą. Džiugu ir tai, kad mūsų sėkmingiausias žaidimas „Cooking Fever“ jau daugiau nei aštuonerius metus nepraranda populiarumo“, – sako V. Trofimova.

Anot jos, 2022 metais beveik 40 proc. augo ir „Nordcurrent“ darbuotojų skaičius. Praėjusiais metais prie komandų Vilniuje, Varšuvoje, Dnipre ir Odesoje prisijungė 73 nauji kolegos.

15min iliustracija/V.Trofimova
15min iliustracija/V.Trofimova

„Studijoje 2023 metams prognozuojame saikingą augimą. Daugiausia dėmesio skirsime veikiančių žaidimų tobulinimui ir turinio kūrimui. Dirbame ir prie keleto naujų žaidimų, tačiau apie jų išleidimo datas kol kas kalbėti anksti”, – prideda „Nordcurrent” vadovė.

Vaizdo žaidimų kūrybos ir leidybos įmonė „Nordcurrent“ veiklą pradėjo dar 2002 metais. Vilniaus, Dnipro, Odesos bei Varšuvos miestuose dirba daugiau nei 280 darbuotojų. Iš viso studijoje sukurta bei išleista daugiau nei 50 žaidimų skirtų įvairioms platformoms. Favoritais tapusių „Cooking Fever“, „Murder in the Alps“, „Pocket Styler“, „Happy Clinic“ ir kitų žaidimų atsisiuntimai viršija 500 mln. kartų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas