Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po padidinamuoju stiklu: kiek uždirba žymiausi „Counter-Strike: Global Offensive“ žaidėjai?

Artėjantys valstybiniai brandos egzaminai daugeliui abiturientų tampa tikru galvos skausmu. Nežinia, nerimas ir laukimas - tai tik keli pojūčiai, kuriuos patiria daugelis mūsų egzaminų maratone. Keista, tačiau dvylika metų trintas mokyklos suolas tampa geriausiu draugu, o vienas iš svarbiausių gyvenimo sprendimų – ką veikti po mokyklos. Visa tai yra tikras išbandymas. Abiturientai ieškodami ateities profesijos stengiasi užtikrinti laimės ir finansinio stabilumo balansą. Svajonių siekdami daugelis pamiršta paauglystėje pamėgtus kompiuterinius žaidimus, kurie buvo pagrindiniai veiksniai, skatinantys serotonino (laimės hormonas atsakingas už nuotaiką – aut. pastaba ) išsiskyrimą.
„EPICENTER“
„EPICENTER“ / 123RF.com nuotr.

Vienas populiariausių bei plačiausią fanų bendruomenę turintis CS:GO žaidimas kiekvienais metais sulaukia naujų talentų, kurie tampa žaidimo veidais. Esporto infrastruktūrai plečiantis bei kuriantis profesionalioms komandoms didėja šios profesijos atstovų. Šiuo metu profesionalius klubus, kurie žaidžia aukščiausio lygio turnyruose, turi tik du lietuviai: Justinas „jL“ Lekavičius bei Aurimas „Bymas“ Pipiras. Įdomu tai, kad žaidimui sulaukiant vis daugiau rėmėjų bei ažiotažo spaudoje, Lietuvoje tai vis dar nėra vienas iš karjeros variantų. Visgi populiarėjantis esportas ir galimybė ateityje sudalyvauti olimpinėse žaidynėse turėtų paskatinti jaunuosius lietuvius siekti savo svajonių.

Kiek uždirba profesionalūs CS:GO žaidėjai?

Šiuo metu daugiausiai uždirbusių žaidėjų penketuke rikiuojasi Danijos šalies atstovai:

  1. „dupreeh“ – iš prizinių fondų uždirbęs $1,908,781.07;
  2. „Xyp9x“ – iš prizinių fondų uždirbęs $1,885,080.23;
  3. „dev1ce“ – iš prizinių fondų uždirbęs $1,871,281.54;
  4. „gla1ve“ – iš prizinių fondų uždirbęs $1,738,142.41;
  5. „Magisk“ – iš prizinių fondų uždirbęs $1,502,240.30.
123RF.com nuotr./„Astralis“
123RF.com nuotr./„Astralis“

Ironiška, tačiau ketvirtoje vietoje esantis „gla1ve“ prieš septynerius metus komandoje „n!faculty“ uždirbdavo vos 250 JAV dolerių per mėnesį. Akivaizdu, jog profesionalūs žaidėjai anksčiau pagrindines pajamas generuodavo iš prizinių fondų, t.y. laimėjus turnyrus. Būtent taip ir nutiko „Astralis“ organizacijai, kurių žaidėjai paminėti šiame penketuke. Ši komanda keturis kartus iš eilės dominavo pasaulyje ir laimėjo didžiausius prizinius fondus turinčius turnyrus.

„Cloud9“ – mes turime pinigų

Kiek daugiau nei prieš pusę metų CS:GO pasaulį nustebino „Cloud9“ komandos pirkiniai laisvųjų agentų rinkoje. Ambicingoji organizacija, įsikūrusi JAV, skyrė didžiulį pinigų kiekį naujiesiems komandos nariams. Pradžioje buvo pasirašyta trejų metų sutartis su „ALEX“, o sandorio suma siekė net 1 650 000 JAV dolerių. Kiek vėliau „Cloud9“ įsigijo vieną iš daugiausiai fanų turintį žaidėją – „woxic“. Su juo buvo pasirašyta trijų metų sutartis, kurios suma siekė 1 365 000 JAV dolerių. Organizacija iš JAV komplektaciją baigė pasirašydama sutartis taip pat trejiems metams su „Floppy“, „mezii“ bei „es3tag“. Pastarieji atitinkamai turėjo uždirbti 432 000 ir 426 000 JAV dolerių (suma, kurią uždirbo „es3tag“ nėra vieša – aut. pastaba), bet susitarimai liko pažadais. Visgi didelės sumos pinigų, pergalių ir sėkmės neatnešė. Organizacija nusprendė anksti iš turnyro iškritusią ir titulo laimėti nesugebėjusią komandą išskaidyti. Projektas, kurį „Cloud9“ pavadino „Colossus“ ir už kurio vairo stovėjo buvęs profesionalas Henry’is „HenryG“ Greeras, atgulė į CS:GO metraščius kaip vienas didelis nesusipratimas.

„HLTV“ nuotr./„Woxic“ su „Cloud9“ marškinėliais
„HLTV“ nuotr./„Woxic“ su „Cloud9“ marškinėliais

Galima teigti, jog šis žaidimas yra legenda. „Counter-Strike: Global Offensive“ organizacija sukūrė profesionalų produktą, kuriame žaidėjai gauna kontraktus, viršijančius šešiaženkles sumas. Nenuostabu, jog pasaulyje atsiranda vis daugiau šios profesijos atstovų, kurie yra linkę turėti finansinį stabilumą užsiimant mylima veikla. Nors Lietuvoje esportas yra ganėtinai nauja sritis, ateityje neabejojama, jog sulauksime daugiau šio sporto atstovų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas