Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rugsėjo pirmąją programišiai nulaužė „Yandex Taxi“ ir sukėlė spūstį Maskvoje

Rusijos sukelto karo Ukrainoje akivaizdoje kasdien pasirodo įvairiusių pasipriešinimo atmainų. Į karą aiškiai sureagavo ir žaidimų bei esporto bendruomenės, o štai rugsėjo pirmą dieną vėl savo pirštus prikišo ir „Anonymous“, sukėlusi didžiulį kamštį Maksvoje.
„Yandex Taxi“ automobiliai. 123rf.com nuotrauka.
„Yandex Taxi“ automobiliai. 123rf.com nuotrauka.

Programišiai ir vėl pademonstravo savo išradingumą – rugsėjo pirmąją įsilaužė į „Yandex Taksi“ informacines sistemas ir paprasčiausiai liepė visiems taksi automobiliams nuvažiuoti į tą pačią vietą tuo pačiu metu. Paprasta, bet labai išradinga ir efektyvu, kadangi link Kutuzovo prospekto nusidriekė didžiausios eilės, o vienu metu eismas buvo išvis sustojęs.

Socialiniuose tinkluose „Reddit“ ir „Twitter“ pasirodė vaizdai, kuriuose matyti ilgiausios taksi, pažymėtų „Yandex“ ženklu, eilės. Maskva ir taip „garsi“ dėl jos legendinių kamščių ir laikoma antru pasaulyje miestu pagal kamščių problemą. Video puikiai iliustruoja susidariusią situaciją.

VIDEO: Someone hacked Yandex Taxi and ordered all available taxis to Kutuzov Prospect in Moscow.

„Yandex“ atstovė spaudai Polina Pestova teigė, kad iš tiesų rugsėjo pirmąja dieną daugybė taksi buvo nukreipti į tą patį tašką, tačiau tuo pačiu patikino, jog sprendimas jau rastas, tad tokie įvykiai nepasikartos. Belieka tik tikėtis, kad tai nėra tiesa.

Nors „Yandex“ nepateikė jokio komentaro dėl šio įvykio kaltininkų, tačiau atsakomybę jau prisiėmė programišių aktyvistų organizacija „Anonynous“ – apie tai buvo paskelbta „Twitter“ socialiniame tinkle. Dar pirmomis Rusijos sukelto karo Ukrainoje dienomis „Anonymous“ „paskelbė karą“ Rusijai ir nuo to laiko nesiliauja atakavusi šios šalies vyriausybės bei verslo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas