Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

R. Kontrauskas apie naktinį Vilnių: „Trūksta įvairovės“

Romualdas Kontrauskas daugeliui vilniečių bus žinomas kaip Romka. Jis pakerėjo Senamiesčio širdį savo atvirumu, užsidegimu ir linksmumu. Su Romualdu pasikalbėjome apie jo aistras, nuotykius, atsivertimą, sukonstruotą dvilypumą ir naktinio Vilniaus būklę.
Romualdas Kontrauskas
Romualdas Kontrauskas / L. Vaškevičiaus nuotr.

Kaip pats save pristatytum keliais sakiniais?

Pristatyčiau kaip žmogų, kuris iš baisios nemeilės sau įsimylėjo save dar kartą. Žmogus, kuris parodė viską, kas žmogiškai įmanoma ir iš to išėjo gyvas. Kaip yra posakis: „Romka yra nemirtingas“. Šiuo metu jaučiu aistrą gyventi. Susipažinau su džiaugsmu, kuris ateina iš realaus gyvenimo, o ne bergždžių pramogų.

Kaip vertini dabartinę naktinio Vilniaus kultūrą?

Turime didelių iššūkių, problemų, bet mes su jomis kol kas gražiai bandome susitaikyti. Trūksta vietų, kur jaunimas galėtų linksmai praleist laiką. Vietos, kurios anksčiau buvo labai mielos ir visiems brangios, yra uždaromos. Vietoj jų yra statomi apartamentai arba biurų kompleksai ir man tai nepatinka. Tų barų, kurie groja vieną ir tą pačią muziką yra labai daug. Užeikim į Vilniaus gatvę ir kas antras baras groja tą patį „gabalą“ ir tuo pačiu tempu. Vilniui labiausiai trūksta įvairovės – įvairių stilių, muzikų, net skirtingos pasaulėžiūros žmonių. Žmonėms norisi atrast save ir neduodame jiems pakankamai galimybių atsiskleisti. Kita rimta problema – vieno tipo narkotiko vartojimo epidemija.


Pilną interviu stebėkite čia:

VIDEO: Interviu su Romka - Koks Yra Naktinis Vilnius?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas