Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valve: paskutinis CS:GO „Major“ vyks Paryžiuje, pirmasis CS2 - 2024-ais metais

Counter Strike: Global Offensive žaidimo kūrėjai „Valve“ paskelbė, jog paskutinysis šio žaidimo „Major“, prieš pilnai integruojant Counter-Strike 2, bus artėjantis „Blast.tv Paris Major 2023“, vyksiantis gegužę.
Counter-Strike 2
Counter-Strike 2 / Valve nuotr.

Tai bus vienintelis „Major“ čempionatas šiais metais, mat nuo vasaros jau pilnai paleidžiamas naujasis Counter-Strike 2. Šios šaudyklės pirmasis tokio masto turnyras planuojamas 2024-ųjų kovą.

Valve nekomentavo priežasčių, kodėl buvo pasirinktas toks laikas. CS:GO kalendorius pasislinko ne tik dėl planuojamų „Major“, bet ir dėl žaidimo pertraukos, kuri šiais metais vyks birželio 12 - liepos 9 dienomis.

Antrojo 2023-iųjų „Major“ pašalinimas sulaukė skirtingų nuomonių. Kai kurie gyrė „Valve“ dėl skiriamo laiko prisitaikyti prie naujojo žaidimo, visgi buvo ir tokių, kurie mano, jog tokio tipo turnyro pašalinimas iš kalendoriaus neigiamai paveiks rinką. Amerikiečių organizacijos „Complexity“ generalinis direktorius Grahamas „messioso“ Pittas mano, jog toks sprendimas organizacijoms atima didžiulę galimybę kilstelėti visą sceną į viršų finansiniu atžvilgiu. Viena tokių - „Major“ metu uždirbami pinigai iš žaidėjų ir komandų lipdukų, kuriuos perka fanai. Kaip pavyzdys buvo paimti du „PGL“ organizatorių rengti „Major“ Stokholme ir Antverpene, kuomet „Valve“ komandoms išmokėjo virš 70-ies milijonų JAV dolerių už parduotus lipdukus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas