Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienas populiariausių „streamerių“ „xQc“ žengia į esportą

Daugelio gerbėjų nuostabai, populiarus „Twitch“ transliuotojas Feliksas „xQc“ Lengyelas planuoja įsigyti „Valorant“ komandą.
Feliksas „xQc“ Lengyelas
Feliksas „xQc“ Lengyelas / "BBC" nuotr.

Pastaruoju metu „streameriai“ yra kur kas labiau susidomėję esportu – tokie turinio kūrėjai kaip Ludwig ar „Disguised Toast“ taip pat yra įsteigę savo esporto organizacijas („Moist Moguls“ ir „DSG“). Lietuvoje irgi turime tokį atvejį – transliuotojas Simas „Svarbeuse Dariti“ Anužis yra įsteigęs savo esporto komandą „SD Invicta“.

Esportas transliuotojui :„xQc“ nėra svetimas – jis yra buvęs profesionalus „Overwatch“ žaidėjas. Savo „Twitch“ kanale, „xQc“ dažnai žaidžia įvairius žaidimus – nuo „Minecraft“ iki „Valorant“. Jis turi 11.7 mln. sekėjų ir buvo žiūrimiausias „Twitch“ transliuotojas 2022 m.

"BBC" nuotr./Feliksas „xQc“ Lengyelas
"BBC" nuotr./Feliksas „xQc“ Lengyelas

„Twitter“ naudotojas „xQcChatMessages“ nutekino informaciją, kad „xQc“ savo transliacijos metu turėjo skambutį, kurio metu paaiškėjo, kad jis įsigys „Valorant“ komandą. Jake Lucky pasikalbėjo su transliuotoju ir pridūrė, kad jis taip pat planuoja ateityje įsigyti ir prancūzišką „League of Legends“ komandą bei „Rocket League“ ekipą.

Jo gerbėjai komandą siūlo pavadinti „Juice Esports“. Kol kas dar nėra aišku, kokią tiksliai komandą įsigys „xQc“. Visgi „Dot Esports“ reporterio George Geddeso nuomone, „xQc“ planuoja įsigyti „Turtle Troop“ sudėtį, kuri yra vienintelė Šiaurės Amerikos „Challenger“ divizijos komanda, neturinti organizacijos. Kitas potencialus pasirinkimas yra „The Guard“ komanda, kadangi neseniai ši organizacija nusprendė atsisakyti žaidėjų dėl finansinių sunkumų.

Esporto komandos įsigijimas yra rimta investicija – Ludwigui ir „Disguised Toast“ šis pirkinys kainavo 500 tūkst. USD, Vis dėlto, būdamas vienas populiariausių „streamerių“, „xQc“ ne tik turi pakankamai lėšų daryti tokias investicijas, bet ir pakankamai daug įtakos, kad galėtų greitai išpopuliarinti savo komandą ir iš jos pasipelnyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito