Ingredientai
- Obuoliai 4 vnt.
- Riešutų sviestas 1 valg. š. migdolų, tačiau galite keisti cinamonu, kardamonu
- Sviestas 100 g
- Grietinėlė 100 ml plakamosios
- Vanduo 50 ml
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š.
- Cukrus 150 ml
- Kiaušiniai 3 vnt. M dydžio
- Migdolai 100 ml maltų
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Perlinis cukrus 1 valg. š. nebūtinai
- Miltai 350 ml
Kaip gaminti
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C. Kepimo formos (22 cm skersmens) dugną išklokite kepimo popieriumi, o kraštus patepkite sviestu.
2. Obuolius supjaustykite skiltelėmis ir 2/3 jų sumaišykite su migdolų sviestu.
3. Puode ant mažos kaitros išlydykite sviestą, supilkite pieną ir vanilės esensiją.
4. Kiaušinius ir cukrų išplakite iki purios balsvos masės. Po truputį pilkite sviesto ir pieno masę ir gerai išmaišykite. Suberkite kepimo miltelius, maltus migdolus ir kvietinius miltus. Gerai išmaišykite.
5. Į formą dėkite obuolius su riešutų sviestu, supilkite tešlą ir ant viršaus išdėliokite likusius obuolius. Kepkite orkaitės apatinėje dalyje apie 45 minutes, kol pyragas gražiai pakils ir parus.
6. Apibarstykite perliniu cukrumi ir tiekite su vaniliniais ledais ar kremu. Ar tiesiog užsipilkite plakamosios grietinėlės.