Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
3 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.3 5 / 4
Jau įvertinote šį receptą

12 vasariškai gaivių salotų

Salotos su traškia vištiena ir uogomis
Salotos su traškia vištiena ir uogomis / Shutterstock nuotr.
Skaitysiu vėliau

1. SALOTOS SU TRAŠKIA VIŠTIENA IR UOGOMIS

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Salotas nuplaukite, nusausinkite, išdėliokite į lėkštes ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
  2. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite juostelėmis
  3. Imbiero šaknį sutarkuokite, česnaką nulupkite, sukapokite ir, kol apskrus, kepinkite sezamų aliejuje. Įmaišykite mangų, sojų  padažus, gautą marinatą atvėsinkite, įtrinkite ja vištienos gabalėlius ir valandą marinuokite.
  4. Marinuotus vištienos gabalėlius apvoliokite maltuose riešutuose ir iškepkite orkaitėje ant grotelių.
  5. Į lėkštes su salotomis dėkite atvėsintus vištienos gabalėlius, berkite nuplautas ir gerai nusausintas uogas. Ant salotų galite užpilkite šiek tiek šviežiai spaustų apelsino sulčių.

♦ ♦ ♦

isbandytireceptai.com nuotr. / Vištienos salotos su vynuogėmis
isbandytireceptai.com nuotr. / Vištienos salotos

2. Vištienos salotos su vynuogėmis

 

 

 

 

 

Mariaus Žičiaus nuotr. / Daržovių salotos su feta
Mariaus Žičiaus nuotr. / Daržovių salotos su feta

3. Daržovių salotos su feta

 

 

 

 

 

Fotolia nuotr. / Gaivios salotos
Fotolia nuotr. / Gaivios salotos

4. Gaivios salotos

 

 

 

 

 

Fotolia nuotr. / Vištienos salotos su avietėmis
Fotolia nuotr. / Vištienos salotos su avietėmis

5. Vištienos salotos su avietėmis

 

 

 

 

 

Fotolia nuotr. / Sveikosios salotos
Fotolia nuotr. / Sveikosios salotos

6. Sveikosios salotos 

 

 

 

 

 

Fotolia nuotr. / Keptų moliūgų salotos
Fotolia nuotr. / Keptų moliūgų salotos

7. Keptų moliūgų salotos

 

 

 

 

 

Fotolia nuotr. / Lašišų salotos
Fotolia nuotr. / Lašišų salotos

8. Lašišų salotos

 

 

 

 

 

Shutterstock nuotr. / Braškių salotos
Shutterstock nuotr. / Braškių salotos

9. Braškių salotos su riešutais

 

 

 

 

 

Shutterstock nuotr. / Kumpio salotos su špinatais
Shutterstock nuotr. / Kumpio salotos su špinatais

10. Kumpio salotos su špinatais

 

 

 

 

 

Autorės nuotr. / Braškių salotos su feta
Autorės nuotr. / Braškių salotos su feta

11. Braškių salotos su feta

 

 

 

 

 

Fotolia nuotr. / Itališkos salotos
Fotolia nuotr. / Itališkos salotos

12. Itališkos salotos

 

 

 

 

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.