Ingredientai
- Salotos 200 g
- Vištiena 200 g filė
- Mėlynės 2 sauja galima maišyti su avietėmis
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. 0,5 citrinos sulčių - vištienai marinuoti
- Mangų padažas (aštrus - vištienai marinuoti): 4 valg. š.
- Sezamų aliejus 2 valg. š. vištienai marinuoti
- Česnakai 2 skiltelės vištienai marinuoti
- Imbieras 10 g gabalėlis - vištienai marinuoti
- Sojų padažas 2 valg. š. vištienai marinuoti
- Kedrinės pinijos 4 valg. š. vištienai apvolioti
Kaip gaminti
- Salotas nuplaukite, nusausinkite, išdėliokite į lėkštes ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
- Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite juostelėmis
- Imbiero šaknį sutarkuokite, česnaką nulupkite, sukapokite ir, kol apskrus, kepinkite sezamų aliejuje. Įmaišykite mangų, sojų padažus, gautą marinatą atvėsinkite, įtrinkite ja vištienos gabalėlius ir valandą marinuokite.
- Marinuotus vištienos gabalėlius apvoliokite maltuose riešutuose ir iškepkite orkaitėje ant grotelių.
- Į lėkštes su salotomis dėkite atvėsintus vištienos gabalėlius, berkite nuplautas ir gerai nusausintas uogas. Ant salotų galite užpilkite šiek tiek šviežiai spaustų apelsino sulčių.
♦ ♦ ♦
isbandytireceptai.com nuotr. / Vištienos salotos |
2. Vištienos salotos su vynuogėmis
Mariaus Žičiaus nuotr. / Daržovių salotos su feta |
Fotolia nuotr. / Gaivios salotos |
Fotolia nuotr. / Vištienos salotos su avietėmis |
5. Vištienos salotos su avietėmis
Fotolia nuotr. / Sveikosios salotos |
Fotolia nuotr. / Keptų moliūgų salotos |
Fotolia nuotr. / Lašišų salotos |
Shutterstock nuotr. / Braškių salotos |
9. Braškių salotos su riešutais
Shutterstock nuotr. / Kumpio salotos su špinatais |
10. Kumpio salotos su špinatais
Autorės nuotr. / Braškių salotos su feta |
Fotolia nuotr. / Itališkos salotos |
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita