Ingredientai
- Dribsniai 4 valg. š. pusė stiklinės
- Pienas 2 st.
- Cukrus 4 valg. š. 2 š. - karamelizuotiems bananams
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Kokosų drožlės 4 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Sviestas 2 valg. š.
- Vanduo 1 valg. š. 1-1,5 - karamelizuotiems bananams
- Bananai 2 vnt.
- Brendis: karamelizuotiems bananams 1 arbat. š.
- Kokosų pienas 60 ml
Kaip gaminti
1. Pieną supilkite į gilesnį puodą, suberkite cukrų, vanilinį cukrų, įberkite žiupsnelį druskos. Kai pienas užkais, maišydama po truputį pilkite dribsnius. Juos užvirinkite. Tada suberkite kokosų drožles, šiek tiek pakaitinkite ir puodą su koše nukelkite nuo ugnies.
2. Įmeskite sviestą, viską gerai išmaišykite, uždenkite puodą ir bent 20 min. palikite, kad košė išbrinktų.Kol košė brinks, paruoškite bananus: į didesnę keptuvę supilkite vandenį, suberkite cukrų ir maišydama kaitinkite, kol cukrus ištirps.
3. Kai cukraus masė pradės tamsėti, dėkite į ją gabalėliais pjaustytus bananus. Į masę supilkite kokosų pieną ir brendį (jei virsite ne vaikams).
4. Kaitinkite, kol viskas sutirštės. Išbrinkusią košę krėskite į dubenėlius, ant viršaus dėkite karamelizuotų bananų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Košės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita