Ingredientai
- Abrikosai 1 kg
- Citrinos 1 vnt.
- Graikiniai riešutai 1 st. 0,5 - maltų
- Brendis: 100 ml
- Cukrus 300 g
- Cinamonų lazdelė 2 vnt.
- Gvazdikėliai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Abrikosus nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliukus ir pasmulkinkite.
- Sumeskite į puodą, suberkite cukrų, supilkite brendį ir palikite 2 val.
- Citriną labai gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, žievelę nutarkuokite smulkia trintuve, iš vaisiaus išspauskite sultis ir supilkite ant abrikosų.
- Į puodą suberkite citrinų žieveles, sumeskite gvazdikėlius ir cinamonų lazdeles. Kaitinkite ant labai silpnos ugnies apie 20 min.
- Tada cinamonų lazdeles išgriebkite, suberkite sausoje keptuvėje skrudintus riešutus, dar kelias minutes pakaitinkite ir puodą nukelkite nuo ugnies.
- Išpilstykite tyrę į sandariai užsukamus stiklainiukus ir pastatykite į šaldytuvą.
- Abrikosų tyrę gardu tiekti su varškės, baltųjų pelėsių, kietaisiais brandintais sūriais, taip pat paukštiena.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Padažai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita