Ingredientai
- Cukrus 100 g
- Kiaušiniai 3 vnt. tryniai
- Abrikosai 10 vnt.
- Grietinėlė 450 ml plakamoji
- Cinamonas 2 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Apelsinai 6 vnt. šaukštas apelsinų cukrintinų
Kaip gaminti
- Kiaušinių trynius supilkite į didelį dubenį, suberkite cukrų, cinamoną, dubenį įstatykite į indą su karštu vandeniu ir išplakite vientisą masę.
- Iš abrikosų išimkite kauliukus, vaisius elektriniu plakikliu išplakite iki tyrės. Į gilų puodą pilkite kiaušinių plakinį, persikų tyrę, grietinėlę, įberkite žiupsnelį druskos ir maišydama kaitinkite ne ilgiau nei 5 min. Nukelkite nuo ugnies ir palikite vėsti.
- Kai masė atvės, įmaišykite apelsinų cukrintinus. Ledų masę pilkite į plokščią indą, dėkite į kamerą ir kas valandą pamaišykite, kad nesusidarytų ledo kristalų. Tiekite dailiose taurėse.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita