Ingredientai
- Druska 1 arbat. š.
- Cukrus 1 arbat. š.
- Mielės 1 valg. š. sausos
- Pienas 1 st.
- Aliejus 1 st.
- Miltai 1 kg
- Sūris 1 kg
- Kiaušiniai 8 vnt. arba 10
- Sviestas 100 g
Kaip gaminti
- Išsijokite miltus, įpilkite aliejaus, 0,5 litro šilto vandens, sumaišyto su pienu, suberkite mieles, cukrų, druską. Suminkykite minkštą tešlą. Dubenį su tešla apklokite rankšluosčiu ir palaikykite šiltai pusantros-dvi valandas. Paskui išimkite iš dubens ir dar palaikykite šiltai valandą-pusantros.
- Sūrį susmulkinkite ar sutarkuokite, įpilkite pusę stiklinės virinto ataušinto vandens, išmaišykite.
- Tešlą padalinkite į maždaug 200 g sveriančius gabalėlius, iškočiokite apskritimus, jų kraštus iš šonų susukite į ritinėlius iki centro, suspauskite ir suformuokite taip, kad išeitų laivelio forma.
- Į kiekvieno „laivelio“ vidurį supilkite sūrio masę ir pašaukite 15 minučių į orkaitę, įkaitintą iki 250 laipsnių.
- Kai chačapurių krašteliai parus, ištraukite skardą ir į kiekvieną paplotėlį įmuškite po 1 kiaušinį. Po to porai minučių chačapurius dar kepkite orkaitėje.
- Patiekite ant kiekvieno uždėjus po gabaliuką sviesto.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Gruzinų