Ingredientai
- Pomidorai 3 kg
- Paprikos 1 kg
- Pipirai 250 g čili
- Česnakai 300 g
- Actas 300 ml
- Cukrus 1 valg. š.
- Druska 3 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis čili
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Saldžiąsias paprikas padalinkite pusiau ir išskobkite. Česnako skilteles nulupkite.
- Visas daržoves nuplaukite ir susmulkinkite arba sumalkite.
- Kartu su sėklomis sumalkite aitriąsias paprikas.
- Daržoves, aitriąsias paprikas, prieskonius sudėkite į puodą, išmaišykite mediniu šaukštu.
- Per naktį palikite šiltai. Iš ryto masė jau turėtų būti nugrimzdusi, o ant viršaus išsiskyrusios sultys.
- Jas išpilstykite įį sterilius butelius - bus puikus prieskonis sriuboms.
- O pačią adžikos masę sudėkite į sterilius stiklainiukus, užsukite dangleiais. Per žiemą laikykite šaldytuve.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Lina M.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Konkursai: Konkursas „Aštrus pojūtis“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita