Ingredientai
- Pomidorai 1 kg
- Paprikos 500 g
- Morkos 300 g
- Obuoliai 2 vnt. gakite dėti ir 3, tinka rūgštūs, pvz., lietuviški antaniniai
- Aitrioji paprika 1 vnt. galite dėti ir 2-3
- Česnakai 0,5 vnt. galvutės
- Obuolių actas 120 ml
- Aliejus 4 valg. š.
- Cukrus 4 valg. š.
- Druska 1 valg. š.
- Ožragė 1 arbat. š. maltos
- Kalendros sėklos 2 arbat. š. maltų
- Petražolės 1 sauja nebūtinai
Kaip gaminti
1. Pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir išimkite sėklas. Išvalykite paprikas, nuskuskite morkas, obuolius nulupkite.
2. Viskas vyks greičiau, jei visas šias daržoves susmulkinsite virtuvės kombainu ar sumalsite mėsmale, bet jei norite, kad išvirusiame padaže išsiskirtų daržovių gabaliukai, darbuokitės peiliu.
3. Smulkintas daržoves (išskyrus česnaką) suberkite į didelį puodą, uždenkite ir apie valandą virkite ant vidutinės ugnies. Kartkartėmis pamaišykite ir saugokite, kad daržovės neprikibtų prie dugno.
4. Suberkite cukrų, druską, prieskonius, supilkite actą ir įspauskite česnaką. Išmaišykite ir pavirkite dar 10–15 min.
5. Išpilstykite į sterilius indus ir sandariai užsukite.