Ingredientai
- Morkos 1 kg
- Obuoliai 1 kg
- Paprikos 1 kg saldžiųjų
- Pomidorai 2500 g
- Aitrioji paprika 50 g ankščių
- Česnakai 200 g grūstų
- Aliejus 200 ml
- Cukrus 200 g
- Druska 50 g
- Actas 3 valg. š. 30 proc.
Kaip gaminti
- Nuplautus obuolius, paprikas ir pomidorus supjaustykite didesniais gabalėliais ir virtuviniu kombainu susmulkinkite. Įmaišykite tarkuotas morkas.
- Viską sukrėskite į puodą, užvirinkite ir ant mažos ugnies, kartkartėmis pamaišydami, troškinkite vieną valandą. Kai kiek pravės, įmaišykite česnakus, aliejų, cukrų ir druską. Galiausiai supilkite actą.
- Gerai išmaišykite, sukrėskite į švarius stiklainius ir sandariai uždarykite. Laikykite šaltai.
Iš nurodyto kiekio išeis pustrečio–trys litrai (nelygu, kiek mėsingi pomidorai) adžikos konservų.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita