Ingredientai
- Vištiena 1 vnt. visas paukštis
- Česnakai 12 skiltelės 8 vištai ir 4 vilgymo padažui
- Laurų lapai 2 vnt.
- Paprikos 1 valg. š. maltos džiovintos
- Druska 1 valg. š. rupios
- Aitrioji paprika 2 vnt.
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. 2 šaukštai vištai ir 1 vilgymo padažui
- Kokosų pienas 1 st. vilgymo padažui
Kaip gaminti
1. Vištą perkirpkite ar perpjaukite išilgai stuburo ir išskleiskite, kad vidine puse ją būtų galima padėti plokščiai. Tam, jei reikia, sulaužykite ar perpjaukite krūtinės kaulus.
2. Paruoškite marinavimo mišinį. Tai galima padaryti dviem būdais. Česnakus smulkiai supjaustykite. Lauro lapus sutrupinkite. Aitriąsias paprikas nusėklinkite ir smulkiai supjaustykite. Viską sumaišykite su druska ir aliejumi.
3. Kitas būdas – nusėklinkite aitriąsias paprikas ir visus ingredientus susmulkinkite ir sumaišykite elektrinėje trintuvėje.
4. Marinavimo mišiniu ištrinkite vištą, uždenkite inde ar suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaltai 8 valandas.
5. Prieš kepant vištą palaikykite kambario temperatūroje apie pusvalandį.
6. Tuo tarpu pasiruoškite vilgymo padažą – smulkiai supjaustykite česnakus ir sumaišykite su aliejumi ir kokosų pienu.
7. Įdėkite vištą į kepimo indą, užpilkite vilgymo padažą, pašaukite į orkaitę ir kepkite 160 laipsnių temperatūroje 3-4 valandas. Kepant nuolatos šaukštu ar samčiu semkite susidarantį padažą ir pilkite ant vištos.
8. Garnyrui itin tinka keptos bulvės.